IMG 1958_617x412
Núria Raspall (esq) i Dolors Ruiz, 4 i 2 de la candidatura d'ERC, dimecres passat - R.G.
16/05/2019 Actualitat
ERC presenta les candidates de la seva llista per al 26-M

La formació va donar a conèixer les seves propostes electorals en clau feminista a la Sala d'Actes d'El Mirador

R.G.

ERC Castellar va presentar dimecres passat les candidates de la seva llista al 26-M, projecte que encapçala Dolors Ruiz com a número 2. La formació va donar a conèixer a la Sala d’Actes d’El Mirador les seves propostes electorals en clau feminista, que han estat elaborades per l’Assemblea de Dones d’ERC. De fet, durant l’acte de campanya, es va recordar que l’entitat de la qual formen part una cinquantena de castellarenques, acaba de superar la barrera dels 432 dies d’activitat.

 

Val a dir que la presentació va estar protagonitzada per una quinzena de dones d’edats, professions i contextos diversos, que van explicar els obstacles i reptes afegits que han hagut de superar només pel fet de ser dones. A tall d’exemple, van passar per la Sala d’Actes l’esportista d’elit, Mariona Ribera, la presidenta de Suport Castellar, Cristina Torras, la camionera i guàrdia de seguretat, Marta Casas, la sommelier, Eira Giménez, o la número 9 de la candidatura republicana i Tècnica Superior en Turisme, Alba Sánchez.

 

Quant als compromisos que va adquirir ERC per a la pròxima legislatura, destaquen la creació d’una regidoria d’Igualtat i l’elaboració d’un Pla d’Igualtat, o incloure la perspectiva de gènere en l’àmbit de la Salut però també de manera transversal en totes les polítiques municipals. Garantir la paritat i l’accés de les dones a tots els àmbits de representació i de presa de decisions, i crear una xarxa de gent jove formada en qüestions d’igualtat i violència masclista, també serà una de les puntes de llança d’ERC.

 

Mireia Mata i Solsona, a l'acte de campanya d'ERC de dimecres passat - R.G.

Mireia Mata i Solsona, Directora General d'Igualtat de la Generalitat, va participar a l'acte de campanya d'ERC - R.G.

 

Finalment, l’acte també va comptar amb l’assistència de la Directora General d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata i Solsona, que va esperonar la secció local en el seu treball per a la igualtat real i efectiva de les dones, i va llegir dues cartes enviades des de la presó per Dolors Bassa i Carme Forcadell. Durant l’acte també es va reproduir un missatge enregistrat des de Ginebra per Marta Rovira, en què va encoratjar l’Assemblea de Dones d’ERC a seguir treballant.

Comparteix
M'agrada
Comentaris