02/10/2023 Actualitat
ERC creu que l'equip de govern ha de reforçar les polítiques vers el comerç local

Els republicans recorden que van votar en contra al darrer ple d'una qualificació urbanística de dues finques del carrer d'Itàlia com a subzona d'activitat econòmica, serveis terciaris i comercial

Les pollítiques de comerç continuen estant en el debat dels partits. Si durant el ple municipal de setembre, es va aprovar la modificació de la qualificació urbanística de dues finques del carrer Itàlia, números 1 i 5, com a subzona d’activitat econòmica, serveis terciaris i comercial amb els vots en contra d'ERC, el vot a favor Junts que es va sumar a l'equip de govern i l'abstenció d'Ara Toca, ara els republicans també han volgut dir la seva respecte a la carta que Comerç Castellar va enviar a l'Ajuntament demanant una implicació del consistori en el comerç local davant la irrupció de grans franquícies.

 

Segons apunta ERC en una nota de premsa, "l’operació estratègica de transformar sòl industrial en sòl comercial en cap cas s’ha acompanyat de cap objectiu o finalitat definits per part del govern municipal". ERC considera que "falten polítiques basades en l’economia sostenible i de proximitat i que aquestes modificacions responen a interessos privats per obrir la porta a grans establiments comercials i franquícies tal com denuncia l’associació de comerciants". El principal grup de l'oposició també reclama que "cal fer un treball que determini la situació del comerç en la nostra vila, identificar el comerç d’interès públic i potenciar el suport de l’administració pública als petits comerços perquè aquests tinguin un impacte positiu en la ciutadania i en l’economia local".

 

Finalment exigeixen, "de manera immediata, mesures urgents que impulsin la modernització, digitalització i dinamització del mercat municipal com a equipament comercial de proximitat". ERC també fa una crida a la resta de grups de l'oposició "perquè recapacitin sobre quin model de poble volem impulsar i es posicionin en contra l’actual tendència per part de l’equip de govern que prioritza la iniciativa privada davant la pública, l’obertura a grans establiments comercials i franquícies a l’estil dels Estats Units i que clarament està descuidant i ofegant el petit comerç local".

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris