beca oriolpapell_950x634
Presentació de la 5a Beca Oriol Papell a la Biblioteca Municipal - I.VIZUETE
20/01/2020 Actualitat
ERC Castellar convoca la 5a edició de la beca d'estudis Oriol Papell

Enguany, l'ajut per a estudis postobligatoris, tindrà una dotació econòmica de 2.000 euros

R.Gómez

ERC Castellar convoca la cinquena edició de la beca d'estudis Oriol Papell. La presentació del projecte educatiu ha tingut lloc la tarda de dilluns a la Biblioteca Municipal, de la mà de diversos membres de l'executiva local i regidors d'ERC, i amb la participació de Lluís Papell, pare d'Oriol Papell, el jove polític republicà i castellarenc en memòria del qual es va impulsar aquest projecte.

 

De fet, la beca, que s'adreça a joves estudiants de Castellar que vulguin cursar estudis postobligatoris, té un doble objectiu: d'una banda, recordar el regidor d'ERC Castellar, Oriol Papell, i de l'altra, potenciar i ajudar el talent castellarenc. "És un dels projectes que impulsa la secció local d'ERC que fem amb més il·lusió i més orgull. És una manera de recordar l'Oriol Papell cada any. Va ser el regidor d'ERC més jove que vam tenir, i va ser qui va impulsar les JERC de Castellar. És per això que el recordem amb aquesta beca que justament dona suport als joves. A més, també és un orgull poder premiar el talent castellarenc", explica Sílvia Nicolàs, presidenta de la secció local d'ERC Castellar.


Concretament, la beca s'adreça a estudis postobligatoris, des de batxillerat, passant per cicles formatius, graus universitaris, màsters o postgraus, entre altres cursos. Val a dir que enguany, l'ajut tindrà una dotació econòmica de 2.000 euros, 500 euros menys que en altres edicions. Nicolàs concreta que, en altres convocatòries, la secció local comptava amb un romanent que els va permetre ampliar l'ajut, però que en aquesta ocasió només es finançarà amb una aportació del sou dels cinc regidors republicans que formen part del consistori. "És una donació de manera desinteressada i generosa per ajudar els estudiants amb talent de Castellar", afegeix.

 

La convocatòria s'obrirà el pròxim l'1 de febrer i es tancarà el 19 de març, data en què finalitzarà el termini per presentar la memòria i la sol·licitud, a través d'un formulari al portal web de la formació política. La bases de la convocatòria també es podran consultar en aquest mateix portal. La resolució de la beca es farà pública el 14 d'abril, jornada en què ERC Castellar atorgarà el premi anual dels Valors Republicans.

 

Després de cinc anys, per a ERC, el balanç de la iniciativa és molt positiu, perquè "els estudiants que han rebut la beca, tenien molt de talent, es feia palès l'esforç, i van presentar uns projectes d'estudis impressionants. S'ha de valorar que hi hagi aquests perfils d'estudiants a Castellar. Hem seguit en contacte amb els joves després de guanyar la beca, i hem pogut comprovar com han acabat els seus estudis, i fins i tot, han continuat estudiant", explica Nicolàs.


Finalment, Lluís Papell, pare de l'Oriol, també va ser present durant la presentació de la nova convocatòria. "Qualsevol qüestió que estigui relacionada amb l'Oriol, sempre és especial", reconeix. "Estic molt satisfet amb la beca, però el més important és que ell encara ho estaria molt més. La gent que l'ha guanyat, és el perfil que a ell li hauria agradat. La beca és un granet de sorra més per recordar-lo, i n'estem agraïts", conclou Papell.

Comparteix
M'agrada
Comentaris