WhatsApp Image 2021 02 19 at 10.55.43_1440x961
D'esquerra a dreta, la doctora Llobet, la directora del CAP, Isabel Martínez, i la treballadora social Placida López
19/02/2021 Actualitat
L'equip d'atenció primària de Castellar del Vallès, protagonista de la campanya #ICSfluencers

A través de les xarxes socials de l’Institut Català de la Salut es donaran a conèixer les iniciatives impulsades al voltant de la salut comunitària

Redacció

L’Equip d’Atenció Primària de Castellar del Vallès protagonitza aquesta setmana la campanya #ICSfluencers de l’Institut Català de la Salut, (ICS) una iniciativa que es porta a terme amb l’objectiu de donar a conèixer amb testimonis de primera mà el funcionament de la sanitat pública.

 

Així, l’ICS cedeix aquests dies les seves xarxes socials per a què les professionals de l’EAP Castellar expliquin l’aposta de la vila per la salut comunitària, és a dir, el conjunt d’iniciatives, activitats i projectes que s’hi porten a terme, impulsades conjuntament amb les entitats locals, enfocades a millorar la situació de la salut de la comunitat en totes les seves dimensions, tant físiques i psicològiques com socials. Aquestes iniciatives ja tenien un pes important abans de la pandèmia, però amb l’arribada d’aquesta es fa encara més necessari continuar avançant en aquest àmbit per tal de donar una resposta a la triple crisi (sanitària, econòmica i social) que ha comportat la COVID-19.

 

Des de l’inici de la iniciativa, #ICSfluencers ja ha donat veu a perfils tan diversos com professionals d’infermeria, administratius o investigadors, que han explicat el seu dia a dia i han tractat temes diversos com l’atenció primària, la diabetis, l’ictus o l’atenció a la ciutadania.

 

Per descobrir les experiències de l’EAP Castellar només cal cercar l’etiqueta #ICSfluencers a les xarxes socials.

 

Trobareu més detalls sobre la salut comunitària explicada per l’EAP Castellar aquí. També podeu veure el vídeo penjat al canal de YouTube de ICS.

 

Participació de Castellar del Vallès al Webinar de presentació de la Guia per treballar en salut comunitària a Catalunya

 

D’altra banda, Castellar del Vallès ha participat aquesta setmana en un Webinar en què s’ha presentat la Guia per treballar en salut comunitària a Catalunya 2020, un document elaborat pel Grup de Treball del Programa d’Expertesa de l’ICS (PADEICS) de salut comunitària, del qual és membre la directora de l’EAP Castellar, Isabel Martínez.

 

La Guia té per objectius oferir una base metodològica als professionals implicats en processos de salut comunitària, donar eines per a la implementació de processos de salut comunitària participatius i intersectorials que incorporin la perspectiva salutogènica i un abordatge de determinants socials de la salut i de l’equitat, i reforçar la perspectiva comunitària de l’atenció primària de salt (APS).

 

Durant el Webinar també s’ha projectat un vídeo sobre l’experiència de la prescripció social a Castellar del Vallès, com a mostra de les iniciatives de salut comunitària, que es pot veure aquí.

 

La prescripció social és un projecte de salut que promou la recepta per part dels professionals sociosanitaris d’activitats lúdiques i culturals amb l’objectiu de promoure hàbits saludables, prevenir malalties i millorar les condicions de vida de la ciutadania.

 

Cal recordar que el catàleg de prescripció social de Castellar del Vallès, un projecte impulsat per l’Ajuntament i l’EAP de la vila que va resultar guardonat l’octubre de 2017 als II Premis CAMFiC-Albert Ramos per a projectes de Salut Comunitària.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris