08 entitat2_950x634
Jordi Cassanyer és el president de l’entitat de nova fornada, Vida Comunitària Amable || CEDIDA
05/10/2021 Actualitat
Entitat per una Vida Comunitària Amable

La nova plataforma vol enfortir el teixit associatiu i fer-lo més accessible per a tota la ciutadania

Rocío Gómez

Adaptar la programació, les activitats i les dinàmiques de funcionament de les entitats culturals i esportives perquè siguin més accessibles i també incorporin una perspectiva de la diversitat és encara un repte per assolir.  Justament, per acompanyar-los en aquest camí de sensibilització i de transformació neix l’associació Vida Comunitària Amable, un projecte que arriba a Castellar després de l’experiència dels seus fundadors en entitats com Sala Puigverd i Suma+ Castellar. “Partim del concepte de diversitat, però l’entenem com un tot perquè tots en formem part. Tots som diversos”, explica Jordi Cassanyer, president de la nova associació i fisioterapeuta de la Sala Puigverd, espai de referència -sense afany de lucre-  per a la neurorehabiliació pediàtrica. “Un dels plats forts de Castellar és el seu teixit associatiu, que és molt ric, i el nostre objectiu és que totes les persones de la vila puguin participar-hi”, remarca Cassanyer. 

 

És per això que Vida Comunitària Amable vol treballar de costat amb la resta d’entitats per guiar-les en aquesta adaptació.  Cassanyer concreta que s’ha creat una taula d’assessorament formada per experts de diversos àmbits, com per exemple l’ensenyament, la diversitat o la salut, que compartiran la seva visió, experiència i coneixements amb les entitats que ho sol·licitin. De fet, tot i que l’entitat es va constituir oficialment a finals del mes passat, han col·laborat en l’organització de la Marxa de Regularitat del CEC que va tenir lloc diumenge passat.

 

Des de la regidoria de Diversitat Funcional valoren molt positivament la posada en marxa del projecte i concreten que els donaran tant suport tècnic com econòmic, per dotar-lo dels recursos necessaris perquè tiri endavant. "En totes aquestes actuacions hem d'anar de bracet l'Ajuntament i l'entitat. Vida Comunitària Amable neix a partir de dues entitats molt potents i treballarà perquè puguem ser universalment accessibles en totes les activitats del poble" explica la regidora de Diversitat Funcional, Anna Margalef. "És un gran orgull per a Castellar tenir iniciatives com aquesta que creuen fermament en la diversitat", afegeix.

 

VIDACOMUNITARIA

D'esq. a dreta: Rat Basterretxea, de Suma+ Castellar, Jordi Cassanyer i Marta Prat, de la Sala Puigverd. Tots tres han impulsat la creació de la nova entitat Vida Comunitària Amable


D’altra banda, Vida Comunitària Amable fa una crida per crear una borsa de voluntaris “per poder fer aquest acompanyament”, detalla el president. “Tothom hi té cabuda. De vegades necessitarem voluntaris amb una formació més tècnica i de vegades amb altres coneixements. Volem crear una borsa de voluntaris per poder assessorar totes les associacions”, afegeix. “Creiem que la comunitat, que som tots, ha d’afavorir que tothom hi pugui participar, i són les associacions qui ho hem de tirar endavant”, assevera.


En aquest sentit, Cassanyer remarca la transversalitat de la nova entitat que també vol establir sinèrgies amb el comerç local amb propostes com El pa de cada dia, perquè tothom pugui comprar el pa, i fer-se entendre, encara que tingui dificultats per a comunicar-se, a través de sistemes universals com els pictogrames. L’associació es planteja posar en marxa sessions de formació i sensibilització per als botiguers. “Durant la pandèmia hem fet servir moltes vegades suports visuals, com fletxes o senyals, i són eines que amplien l’autonomia de moltes persones si estan en els comerços que visiten habitualment. És una manera de facilitar-los la vida, perquè la seva participació en la comunitat sigui més independent, tranquil·la, segura i feliç”, constata.


Val a dir que l’entitat està treballant en la creació d’un portal web i perfils a xarxes socials, però han obert una via de contacte a través del correu vidacomunitariaamable@gmail.com. 

 

 

ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ 05/10/21 - 20:07H

Comparteix
M'agrada
Comentaris