07 vacunagrip_617x412
La campanya de vacunació s’allargarà fins el 15 de desembre / Cedida
06/11/2019 Actualitat
En marxa la campanya contra la grip

L’objectiu d’enguany és millorar la cobertura de vacunació en majors de 60 anys i persones de risc

El Departament de Salut ha donat per iniciada la campanya de vacunació contra la grip d’aquest any 2019/20. Les dosis estan disponibles a tots els Centres d’Atenció Primària i centres vacunals amb l’objectiu de prevenir la grip i evitar les complicacions i la mortalitat associada a aquesta malaltia. De fet, el Centre d’Atenció Primària de Castellar del Vallès ja ofereix a la ciutadania la possibilitat de vacunar-se i ja s’han administrat les primeres dosis. 


El Departament ha adquirit 1.220.000 dosis de vacunes que estaran disponibles a tots els Centre d’Atenció Primària (CAP) i centres vacunals amb l’objectiu de prevenir la grip i evitar les complicacions i la mortalitat associada a aquesta malaltia. El període òptim de vacunació és des del 28 d’octubre  fins el 15 de desembre, uns quinze dies abans que la grip arribi al llindar epidèmic, que aquest any se situa als 98,1 casos per 100.000 habitants. Tot i això, les dosis estaran disponibles durant tota la temporada de grip.


L’any passat, l’activitat gripal a Catalunya va ser moderada i va provocar 1.145 casos greus confirmats pel virus de la grip. El 64,5% no estaven vacunats; un 75,5% presentaven algun factor de risc. La malaltia va provocar 145 defuncions, 95% amb factors de risc,  un 64,3% en persones no vacunades.


Els virus de la grip canvien d’any en any, per la qual cosa s’han d’actualitzar anualment les vacunes contra la grip per incloure els virus que probablement circulin  durant la temporada.
Aquest any l’Agència de Salut Pública de Catalunya vol millorar la cobertura de vacunació, especialment en persones més grans de 60 anys i en les que presenten problemes de salut crònics i condicions de risc. Al mateix temps també vol augmentar el nombre de vacunacions entre les dones embarassades en qualsevol moment de la gestació. 
No obstant això, la campanya de vacunació continua estant adreçada també a tota aquella població que pugui esdevenir vector de transmissió.

 
A banda d’adreçar-se al Centre d’Atenció Primària, els majors de 60 anys, durant el mes de novembre, poden acostar-se de dilluns a divendres als Casals de Gent Gran perquè el servei municipal d’infermeria els hi posi gratuïtament la vacuna anti-gripal. L’horari és de dilluns a divendres de 16:30 a 17:15 h al Casal de la Plaça Major i de dilluns a divendres de 17:30 a 18:00 h al Casal Catalunya.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris