IMG 20231124 115742_1440x961
Alumnes d’El Casal fent de voluntaris aquest matí  durant la campanya del gran recapte / C. D. 
24/11/2023 Actualitat
En marxa la 15a edició del Gran Recapte

L’encariment de la vida fa que les donacions siguin més baixes respecte a altres anys

Cristina Domene

Ja està en marxa el Gran Recapte del Banc d’Aliments que enguany arriba a la quinzena edició sota el lema ‘Alimenta el que importa’. Durant avui i demà, trobareu a les portes de quatre supermercats de la vila -BonÀrea, Condis, l’Aldi i a l’Ametller Origen- voluntaris de Càritas, del col·legi El Casal i de l’Institut Puig de la Creu informant i recollint aquells productes que els castellarencs i castellarenques vulguin donar: llegums en pot, llet, pasta, oli, farina i sucre són els més necessaris.

 

La Marta i el Maurici surten de fer la compra setmanal: “Col·laborar i ajudar em sembla molt bé. Ho faig cada any. I ara quan vagi a un altre supermercat a continuar amb la compra, hi col·laboraré amb alguna cosa més”, diu la Marta. Aquesta parella ha lliurat els productes a la Jesusa, voluntària que juntament amb la Mercè i el William estan omplint i apilant les caixes davant del Condis. “Hi ha moltíssima necessitat, més de la que pensem. Anem fent, però hauríem de ser més empàtics els uns amb els altres”, opina la Jesusa. La Mercè, que porta quatre anys com a voluntària creu que és una iniciativa  molt bona i “gràcies a això anem aguantant”. “Notem que enguany està sent més fluix per la situació que tenim de l’encariment de la vida”, sosté el William.

 

IMG 20231124 114302

El William, la Mercè i la Jesusa, voluntaris, davant del Condis / C. D.

 

Del BonÀrea surt la Juanita amb el carretó de la compra: “Els voluntaris m’han donat un paper i he anat posant a la bossa el que demanaven. Sempre que s’aprofiti bé, està molt bé col·laborar”.

 

A la porta d’aquest establiment, acompanyat de tres companys més de classe, l’Arnau, alumne d’El Casal, confessa que li està agradant molt l’experiència de ser voluntari: “amb poc esforç, pots ajudar la gent. Realment no costa gens i és molt satisfactori”.

 

Tot i que Castellar es caracteritza per ser una vila solidària, enguany el ritme de donacions està sent més lent, cosa que des de Càritas comprenen perfectament: “Es nota molt que la gent està tocada econòmicament. Hi donen perquè a Castellar som molt solidaris, però es nota que hi ha una problemàtica econòmica gran”, declara José Luís Izquierdo, membre de Càritas Castellar.

 

Encara teniu temps aquesta tarda i demà per col·laborar-hi amb el Gran Recapte. Cal recordar que a banda de la recollida física als establiments, també estan activats els canals per fer donacions econòmiques: a la web de gran recapte o a través del número de Bizum 33596. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris