torraipau_617x412
Quim Torra s'adreça als assistents a l'acte amb els membres de la candidatura de Junts per Catalunya. Q. Pascual
13/05/2019 Actualitat
Els presidents Torra i Puigdemont avalen la candidatura de Pau Castellví

L’auditori es va omplir per conèixer la proposta de Junts x Castellar i escoltar les paraules del president de la Generalitat

Cristina Domene

L'alcaldable de Junts x Castellar, Pau Castellví, es mostrava còmode i desimbolt davant les més de 300 persones que van omplir, ahir diumenge, l’Auditori Municipal Miquel Pont per conèixer la llista i el programa de l’agrupació. Es nota que la política és un escenari que domina malgrat portar poc més d’un any al capdavant de la formació a la vila.

Per a la presentació del seu equip, Castellví es va fer acompanyar “dels dos presidents de Catalunya, del president a l’exili, Carles Puigdemont (que va enviar un missatge a través d’un vídeo), i del president de la Generalitat, Quim Torra”.

El primer a parlar, però va ser el senador Josep Lluís Cleries que va lloar Castellví. “Vaig conèixer en Pau a la campanya de l’1 d’Octubre i t’adones quan una persona viu la política amb voluntat de servei. La política és passió. O t’apassiones o et quedes d’espectador. I en Pau és una persona propera i apassionada i s’ha fet amic de Puigdemont, amb qui té sintonia total”.

 

 

Castellví durant la presentació de l’acte / Q. PASCUAL

Castellví durant la presentació de l’acte / Q. PASCUAL

 

Puigdemont va enviar el seu suport a la candidatura des de Waterloo / Q. PASCUAL

Puigdemont va enviar el seu suport a la candidatura des de Waterloo / Q. PASCUAL​

 

Des de Waterloo, Puigdemont va enviar un missatge a l’auditori de Castellar: “Ens juguem moltes coses en aquestes eleccions. ‘Junts’ vol dir fer-ho plegats, d’una manera oberta i diferent. De baix cap a dalt, per als 7 milions i mig de catalans. Hem de votar massivament”.

Aprofitant la visita que Castellví va fer a Waterloo va entrevistar Puigdemont i, entre altres coses, li va demanar com ha de ser un alcalde: “Ha de trepitjar el carrer i tenir una actitud humil, tenir el despatx obert per a tothom. S’ha d’acabar amb l’actitud clientelar i sectària. La clau és que el ciutadà se senti representat pel seu alcalde encara que no l’hagi votat”. El president es va acomiadar desitjant molta sort a Castellví.

Després dels missatges virtuals, l’alcaldable va destacar les prioritats del seu programa. Va ressaltar que s’ha de treballar perquè els joves no marxin de Castellar i tinguin un futur i la gent gran pugui viure còmodament. “Transformar la mobilitat, millorar els carrers i les línies de transport públic. Apostar pel teixit associatiu i pel comerç local. No ens podem permetre que Castellar sigui un Mercadona entre Terrassa i Sabadell. Castellar es mereix ser el millor poble del país”.   

A continuació, Castellví va presentar una a una les 30 persones que l’acompanyen a la llista, que van pujar a l’escenari per acompanyar-lo. Una llista transversal, amb dones i homes de diferents àmbits i formacions. En la part inicial de la llista, l’alcaldable s’ha acompanyat de l’Esther Font, com a número 2, Roger García en el tercer lloc, Lluís López amb el número 4, Alba Canyadell en el 5 i Pepi Ramon en el 6.

 

 

Castellví va presentar una llista transversal, amb dones i homes de diferents àmbits i formacions / Q. PASCUAL

Castellví va presentar una llista transversal, amb dones i homes de diferents àmbits i formacions / Q. PASCUAL

 

Quim Torra va pujar a l’escenari als crits de ‘president, president’ / Q. PASCUAL

Quim Torra va pujar a l’escenari als crits de ‘president, president’ / Q. PASCUAL​

 

 

Després de conèixer l’equip, va ser el torn del president de la Generalitat, Quim Torra, qui va ser rebut amb aplaudiments als crits de “president, president” i va estar acompanyat dalt de l’escenari per tota la llista.

Torra va afirmar que el 26 de maig la població ha de deixar muts molta gent. “A tota aquella gent que vol que tot el país tingui por. Us demano que el 26 de maig ompliu les urnes, que anem sense por cap a la independència i que tenyirem de groc independència tots els municipis de Catalunya”.

El president també va manifestar que malgrat que “ens diuen a tot que no, nosaltres som els del sí. Hem generat nous consensos en aquest any i mig: aquest poble vol decidir el seu futur votant, i a través d’un referèndum; no acceptem la judicialització de la política i la institució monàrquica ja no és una institució que ens representa”.

Finalment va demanar el vot per Junts x Castellar: “Jo necessitaré que un dia el Pau i la resta d’alcaldes de Catalunya vinguin amb la vara a la Generalitat per donar suport a les institucions catalanes, per això és tan important que el Pau guanyi: Pau et necessito, us necessito a tots”.

L’himne de Catalunya va posar el punt final a l’acte amb l’auditori dret cantant ‘Els segadors’. Abans de marxar, es va fer una foto conjunta per enviar-la als presos polítics i donar-los suport i força.

 

 

L’himne de Catalunya va posar el punt final a l’acte amb l’auditori dret cantant ‘Els segadors’

L’himne de Catalunya va posar el punt final a l’acte amb l’auditori dret cantant ‘Els segadors’ / Q. PASCUAL​ 

 

Foto de família per enviar-la als presos polítics

Foto de família per enviar-la als presos polítics / Q. PASCUAL​

Comparteix
M'agrada
Comentaris