El nou servei ha entrat en vigor l'1 de gener_617x412
El nou servei ha entrat en vigor l'1 de gener - Carles Díaz
21/01/2015 Actualitat
Els busos poden transportar bicicletes de forma gratuïta
A Castellar els xofers desconeixen la nova mesura aprovada per la Generalitat
C.D.
Els serveis regulars d'autobusos interurbans concessionats per la Generalitat de Catalunya poden transportar bicicletes de manera gratuïta des de l'1 de gener. Així ho ha anunciat a través d'una nota de premsa el Departament de Territori i Sostenibilitat que regula, per primera vegada, el passatge de bicicletes als busos interurbans, fet que fins ara quedava a l'elecció de cada operador. Com reconeix la pròpia Generalitat, aquesta proposta ja feta realitat respon a una vella reclamació d'usuaris d'aquest mitjà de transport i dels col·lectius que promouen l'ús de la bicicleta a diverses poblacions vallesanes com és Castellar, municipi amb opcions de transport públic limitades a l'autobús. La formació política castellarenca que havia demanat reiteradament aquesta possibilitat a Sarbus, L'Altraveu, ja ha manifestat públicament la seva satisfacció pel que consideren un primer pas.

Però tot i que la proposta ja està aprovada, sembla que encara hi ha un cert desconeixement per part de les empreses que donen servei de transport. Així, Ràdio Castellar es va posar en contacte amb Sarbus - empresa concessionària del transport interurbà a Castellar- la qual va informar que continuaven amb l'operatiu que havien aplicat fins a aquest moment: "La normativa, ara per ara, és que es pot portar la bicicleta si és plegable i va dins de la bossa corresponent i no quedi visible ni seient ni manillar. I màxim dues per trajecte". Dos dels conductors als quals se'ls ha preguntat per la nova aplicació també han manifestat que no en tenien coneixement.

dues bicis per trajecte || Segons la Generalitat, des de l'1 de gener els usuaris de la bicicleta poden pujar-la al bus de manera gratuïta però amb una sèrie de condicionants: les bicicletes hauran d'anar a la bodega del vehicle, excepte quan es tracti de bicis plegables, que es podran transportar al mateix bus sempre i quan aquest admeti viatgers de peu. També es limita el nombre de bicicletes en cada vehicle, que no podran ser més de 5 a la bodega i més de 2 als busos. I només s'admetran bicis que estiguin en un estat de neteja correcte.
Comparteix
M'agrada
Comentaris