Elisenda Alamany, candidata de L'Altraveu_617x412
Elisenda Alamany, candidata de L'Altraveu - Josep Graells
20/05/2011 Actualitat
Elisenda Alamany (L'Altraveu): "Hem revaloritzat la tasca que es pot fer des de l'oposició"

Entrevista a Elisenda Alamany, candidata de L'Altraveu

Redacció

· Quins resultats espera obtenir?
El que seria desitjable és que L'Altraveu pogués seguir viva durant molt de temps. Mentre que puguem fer feina, qualsevol resultat serà bo.

· Teniu alguna preferència per establir pactes de govern?
L'Altraveu surt a guanyar com la resta d'opcions que es presenten. Hi haurà pactes puntuals que afavoreixin el bé municipal. El PSC no representa l'esquerra que voldríem i CiU fa una defensa aferrissada de l'Ajuntament com si fos una empresa privada que creiem que posa en perill les polítiques socials que es poden fer des del consistori.

· Valori el mandat que ara acaba.
Pel que fa a L'Altraveu, crec que s'ha aconseguit revaloritzar la tasca que es pot fer des de l'oposició. Amb l'equip de govern, no hi ha hagut prou diàleg ni consens. Per exemple, la política sobre habitatge que s'ha fet a Castellar ha estat nul·la. Hi ha 400 habitatges a Castellar que són susceptibles d'entrar en una borsa de lloguer i, en aquest sentit, no s'ha fet res. Amb El Mirador, hem perdut l'oportunitat que sigui un centre cívic i, fins i tot, no compleix ni tan sols amb el codi d'accesibilitat.

· Com es pot combatre la crisi des de l'Ajuntament?
El primer de tot, no basar la nostra economia en pilars obsolets com la construcció. Una de les possibilitats és potenciar el turisme i saldar el deute amb el riu Ripoll. També proposem impulsar un cens de finques rústiques per a donar suport a joves que potser volen introduir-se al món rural. Proposem al mateix temps fer la recollida de residus porta a porta, que és eficient i molt més econòmic, encara que caldria fer una mica de pedagogia. Evitar les externacionalitzacions a privats i apostar per l'autogestió dels equipaments pot ajudar a escurçar la distància entre polítics i ciutadania. Una altra de les mesures seria la reorganització d'algunes àrees com Urbanisme.

· Com poden millorar les infraestructures de comunicació?
El tren és una necessitat històrica. Hi ha d'haver un acord de ciutat perquè tots junts farem més força. El tren milloraria la competitivitat econòmica del municipi i la qualitat dels seus ciutadans. Ens oposem al Quart Cinturó, perquè més carreteres no vol dir més descongestió i defensem el desdoblament de la B-124.

· Quins equipaments s'haurien d'aconseguir en el mandat 2011-2015?
El tercer institut, però també hem de posar esforços perquè aculli cicles formatius. Sé que des del consistori s'està treballant per aconseguir un cicle formatiu esportiu. S'ha d'aconseguir que Sant Feliu sigui viu amb la potenciació de les antigues escoles.

· Destaqui tres propostes troncals del seu programa.
Proposem crear una taula d'emergència social, formada per entitats, col·lectius i partits polítics. Aquí sí que podem anar tots plegats tenint una visió més global sobre el territori. Una altra de les propostes és sobre Mobilitat i Territori. Volem apostar per la bicicleta. Molts defensen l'ús que se'n fa a altres ciutats europees i, en canvi, a l'hora d'aplicar-lo aquí s'ho prenen a broma. No cal projectes faraònics per cohesionar el municipi. La cohesió s'aconsegueix al carrer.

Comparteix
M'agrada
Comentaris