ErxVTSwXMAEoqVp_1440x961
Reunió de la taula de grups i subgrups parlamentaris per abordar l'organització de les eleccions aquest divendres, 15 de gener 
15/01/2021 Actualitat
Les eleccions al Parlament s’ajornen al 30 de maig

Finalment els representants de la majoria de les forces polítiques amb representació han acordat el canvi de data per criteris epidemiològics

El govern de la Generalitat s’ha reunit aquest migdia amb els grups parlamentaris i partits catalans per intentar consensuar una solució al calendari electoral que, segons està previst, portava Catalunya a unes eleccions al Parlament el pròxim 14 de febrer. L’empitjorament epidemiològic que s’està vivint en els darrers dies sembla que obre la porta  a l’ajornament més enllà del 14 de febrer.

 

L’opció del govern expressada pel vicepresident Pere Aragonès és que les eleccions tinguessin lloc a finals de maig o principis de juny. La proposta, segons sembla, finalment s’ha pogut consensuar amb la majoria de partits polítics i es traslladarà la contesa electoral del 14 de febrer al 30 de maig. Aquest divendres a la tarda, el Consell Executiu, en reunió extraordinària, haurà d’aprovar el decret d’ajornament que farà oficial la nova data.

 

El PSC, que volia que es celebressin almenys abans de setmana santa, finalment descarta impugnar l'ajornament. A més de JxCat i ERC, Ciutadans, Comuns i PP també estan d'acord amb aquesta nova data.

Comparteix
M'agrada
Comentaris