ciu1_617x412
L’agent del SERNA, preparat amb un vestit protector, abans de retirar el niu / SERNA
29/07/2019 Actualitat
El SERNA retira un niu de vespes velutines de l’àrea de Les Arenes

La tasca es va poder realitzar amb la col·laboració dels Bombers Voluntaris i l'ADF de Castellar

Cristina Domene

L'entitat Servei a la Natura de Castellar del Vallès (SERNA) va ser alertada ahir diumenge, cap a les 16 hores, d’un niu de vespa asiàtica (o velutina) en el camí que connecta l'aparcament de Les Arenes amb l’Àrea d’Esplai.

De fet, la primera intervenció la va fer l'ADF, que estava a la zona fent altres tasques. Van fer la comprovació del niu i posteriorment van precintar el camí i van crear una franja de seguretat: "Durant la comprovació, les vespes van picar a diverses persones que passejaven per allà i a dos membres de l'ADF", asseguren des de l'entitat castellarenca.

 

L'ADF va precintar la zona on es trobava el niu

L'ADF va precintar la zona on es trobava el niu

 

 

El servei posterior, realitzat entre el SERNA i els Bombers Voluntaris de Castellar, es va posar en marxa cap a les 20.30 hores. Uns 45 minuts després, l’equip que hi va intervenir, ja havia retirat el niu, que comptava amb unes 30 vespes.

 

El niu comptava amb unes 30 exemplars de vespa asiàtica / SERNA

El niu comptava amb unes 30 exemplars de vespa asiàtica / SERNA

 

 

La persona encarregada de la tasca la va poder dur a terme gràcies a un vestit i un equipament provisionals. “Falta material, però el compraran amb una subvenció que hem rebut”, assegura Oriol García, cap del SERNA. I és que la retirada de nius de vespes o abelles van a càrrec dels Agents Rurals, a Castellar, doncs, s’encarrega el SERNA.  “Els agents rurals van sobrepassats. Tenen massa serveis i ara cada municipi s'haurà de gestionar els seus nius de vespa asiàtica”, explica García.

 

Recordem que la vespa asiàtica és una espècie exòtica invasora.  El principal perill és cap als altres insectes del nostre ecosistema, especialment les abelles de la mel, de les quals se n’alimenta. Té un efecte indirecte sobre la pol·linització de plantes conreades i de flora silvestre que també acaba afectant la producció de mel, cera i altres productes apícoles.

 

- NOTÍCIA AMPLIADA A LES 16.51 H -

Comparteix
M'agrada
Comentaris