14 dels 21 regidors i regidores han estat presents en el ple extraordinari_617x412
14 dels 21 regidors i regidores del ple han estat presents en el ple extraordinari
26/03/2018 Actualitat
El ple de Castellar reclama "la llibertat immediata de les preses i dels presos polítics"

L'Ajuntament ha fet un ple extraordinari aquest dilluns on s'ha llegit una declaració institucional consensuada pels grups municipals

Els grups municipals de l'Ajuntament de Castellar del Vallès -Som de Castellar-PSC, ERC, Decidim i PDeCAT- han consensuat una declaració que han fet pública en un ple extraordinari aquest dilluns arran dels darrers esdeveniments que s'estan vivint a Catalunya. En concret, la declaració -que ha estat llegida per l'alcalde Ignasi Giménez en presència de 14 regidors i regidores dels grups municipals- reclama la posada en llibertat "immediata" de les preses i dels presos polítics "i que es reuneixin les condicions que possibilitin el retorn de les persones exiliades, per facilitar una sortida dialogada i política al conflicte existent".

"Exigim la fi de la judicialització de la política catalana i condemnem l'arbitrarietat i l'ús partidista amb què s'estan aplicant les lleis, tot pervertint la separació de poders que qualsevol Estat de Dret digne, ha de garantir", assenyala la declaració institucional.

El text consensuat pels grups municipals també apunta que, d'acord amb el recent pronunciament de l'Alt Comissionat de Drets Humans de l'Organització de les Nacions Unides, insta "l'Estat espanyol a preservar els drets polítics i civils fonamentals de tots els diputats i diputades escollits democràticament, així com dels representats de la societat civil i els membres del Govern". "En aquest sentit, des del Consistori, fem una crida a tots els i les demòcrates, de Catalunya i de l'Estat, a defensar de forma pacífica, democràtica, massiva i transversal els drets civils i polítics". La declaració també adverteix que "fins que no es restableixi un Govern de la Generalitat en la plenitud de les seves funcions, l'Ajuntament de Castellar no participarà de cap acte amb assistència de càrrecs de l'Estat, ni aquests tampoc seran convidats a la nostra vila".

Per acabar, el text llegit per l'alcalde reprodueix les paraules dels darrers dies del President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent: "Catalunya necessita la fermesa, el compromís, la dignitat i la diversitat d'aquest Parlament, dels seus representants, però també del conjunt de la societat civil, per salvar la democràcia, els drets i les llibertats. Posem-hi unitat, intel·ligència col·lectiva, aparquem discrepàncies, construïm esperança. Fem-ho ara".

Comparteix
M'agrada
Comentaris