El regidor d’Espai Públic i Manteniment, Pepe Leiva, rep una de les bicicletes
El regidor d’Espai Públic i Manteniment, Pepe Leiva, rep una de les bicicletes
28/01/2020 Actualitat
Dues noves bicicletes elèctriques per al municipi

La Diputació va lliurar-les al consistori dimecres passat

 

La Diputació de Barcelona va lliurar dimecres passat dues bicicletes elèctriques a l’Ajuntament de Castellar del Vallès. L’entrega va tenir lloc a l’edifici del Rellotge de la Diputació de Barcelona, en un acte presidit pel diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, i en què alcaldes i regidors de 82 municipis van recollir un total de 150 bicicletes elèctriques. Per part de Castellar, el representant municipal que hi va assistir va ser el regidor d’Espai Públic i Manteniment, Pepe Leiva.

La iniciativa forma part d’un programa de la Diputació de Barcelona engegat l'any 2008 i que s’emmarca en una línia estratègica de mobilitat tova i en una política més general d'eficiència energètica que té la seva manifestació més clara en l'adhesió al Pacte dels alcaldes i en la lluita contra el canvi climàtic.

Des de l’inici d’aquest programa, la Diputació ha cedit 712 bicicletes a un total de 223 municipis de la seva demarcació. Val a dir que, des de l'any 2012, totes les bicicletes cedides són elèctriques.

En el cas de Castellar, les dues bicicletes recollides dijous se sumen a les quatre que la Diputació ja va lliurar al municipi els anys 2016 i 2018, i també es destinaran, com aquestes, a l’ús dels serveis tècnics municipals.

Prèviament a l’acte de lliurament, l’edifici El Vagó del Recinte de l’Escola Industrial va acollir una sessió adreçada a càrrecs electes i tècnics municipals sobre la mobilitat en bicicleta als municipis. La jornada es va completat amb la xerrada “En bici a la feina. Una iniciativa de la Diputació de Barcelona”, seguida d’una taula rodona sobre experiències municipals en l’ús de la bicicleta, amb la participació dels municipis de Subirats i Cornellà de Llobregat.

Comparteix
M'agrada
Comentaris