Zona boscosa de la urbanització del Racó _617x412
Una vista de la zona boscosa de la urbanització del Racó amb la imatge de La Mola al fons. - Josep Graells
29/05/2020 Actualitat
La Diputació subvenciona amb 43.754 € el tractament de vegetació de parcel·les públiques del Racó

La subvenció forma part del 949.600 euros que ha destinat la Diputació aquest any per executar franges de protecció contra incendis forestals i tractament de la vegetació de les parcel·les públiques en urbanitzacions i nuclis de població. En total, l'ens provincial ha destinat 7 milions a la prevenció d’incendis forestals

Redacció

La Diputació de Barcelona ha concedit una subvenció de 43.754 €  pel tractament de la vegetació de de les parcel·les públiques en urbanitzacions i nuclis de població per al Racó. El cost total de l'actuació és és de 54.693 euros i la subvenció de la  Diputació cobreix el 80% de l'actuació

La subvenció forma part del 949.600 euros que ha destinat la Diputació aquest any per executar franges de protecció contra incendis forestals i tractament de la vegetació de les parcel·les públiques en urbanitzacions i nuclis de població  En total, l'ens provincial ha destinat 7 milions a la prevenció d’incendis forestals. D’aquest import total, el gran gruix correspon a la reparació i manteniment de 2.450 km de camins i de punts d’abastament d’aigua de 284 municipis.

Concretament, aquest any s’estan executant treballs en la neteja de vegetació i creació de franges de protecció contra incendis forestals en 54 urbanitzacions de 37 municipis, amb la previsió de realitzar durant el 2021 noves franges de protecció i tractament de parcel·les públiques en 55 urbanitzacions de 45 municipis de la demarcació per un import de 1.284.140 euros.

La Diputació també ha atorgat també a Castellar una subvenció per a l’arranjament de camins de la xarxa de prevenció d’incendis, però que no forma part d'aquest paquet de subvencions.

 

XARXA DE PARCS NATURALS

També, arran dels temporals i pluges excepcionals d’aquest any, s’ha endegat de manera extraordinària un pla d’inversions per arranjar un total de 600 quilòmetres de camins al conjunt de la Xarxa de Parcs Naturals per un import global de 1.385.000 euros. Aquestes actuacions consisteixen en la reparació del ferm, enretirada d’esllavissades i reconstrucció de guals, murs de contenció i obres de fàbrica, i han tingut com a objectiu bàsic garantir l’accés amb seguretat als habitatges i refer la xarxa per a la prevenció d’incendis forestals en el conjunt d’espais naturals. D’aquest pla se’n han beneficiat 55 municipis de la província de Barcelona i l’execució de les obres ha anat a càrrec de 36 empreses del sector de la construcció i obra pública.

A banda d’aquestes actuacions, durant els mesos de març a maig de 2020 i coincidint amb el període de confinament per la COVID-19, l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals ha gestionat la tramitació de diferents contractes amb un total de 265.000 euros per l’adequació i millora dels diferents equipaments la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Comparteix
M'agrada
Comentaris