la mola_617x412
Vistes del cim de la muntanya de la Mola
01/12/2023 Actualitat
La Diputació encara el futur de La Mola

S’ha reunit la Comissió Consultiva del Parc Natural per tractar el futur de l’espai on l’actual restaurant tancarà portes el 21 de gener

Després de setmanes d’incertesa ja es comença a albirar el full de ruta que la Diputació planteja per a la Mola, situada al terme municipal de Matadepera. Segons ha informat la Diputació en el marc de la Comissió Consultiva del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac celebrada aquest dijous, s’han explicat els principals eixos de treball del pla de futur de la Mola. En aquest espai es situa el conjunt monumental del monestir de Sant Llorenç del Munt (segle X), propietat de la Diputació i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquesta setmana justament, també s’ha pogut saber que el restaurant ja no obrirà el dilluns 22 de gener. Per tant, el cap de setmana del 20 i 21 de gener seran els darrers dies en què serà operatiu. Així ho ha fet públic Gemma Gimferrer, la castellarenca que gestiona l’establiment.  

 

El diputat d’Espais Naturals i Infraestructura Verda, Xesco Gomar, ha subratllat a la Comissió del Parc que el pla “no ha de ser només de la Diputació, ha de ser també un projecte compartit, amb tots els ajuntaments dels municipis que integren el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac i entitats”, un dels quals és l’Ajuntament de Castellar del Vallès.  El pla de futur de la Mola té entre els seus objectius millorar la sostenibilitat al complex edificat i ordenar l’accessibilitat al cim. Les actuacions s’aniran concretant amb les institucions i agents del territori, expliquen des de la Diputació.

 

Actualment, l’edifici històric del monestir romànic inclou els serveis de restauració, visites guiades i altres activitats d’interpretació i de lleure, gestionats amb un contracte de concessió de l’any 2018 que finalitza a finals de gener de 2024“Des de l’Ajuntament de Matadepera volem que l’activitat que s’hi desenvolupi sigui més sostenible i evitar la degradació de l’entorn”, ha assenyalat l’alcalde de Matadepera, Guillem Montagut. Per tant, no es descarta que el servei de restauració sigui compatible amb les noves directrius de funcionament.

Comparteix
M'agrada
Comentaris