07 meteo_1440x961
La pluja d’aquesta primavera ha contribuït a tenir uns boscos més verds i espessos que en anys anteriors. ||QUIM PASCUAL
01/04/2021 Actualitat
La Diputació aprova prop de 50.000 euros per a prevenció d’incendis forestals a Castellar

L'organisme supramunicipal destina un total de 5,6 milions d'ajuts que es repartiran entre 2021 i 2022

La Diputació acaba d’aprovar un total de 5,6 milions d’euros d’ajuts als municipis de la seva demarcació per actuacions de prevenció d’incendis forestals i que es repartiran entre 2021 i 2022. En el cas de Castellar, l’ajut atorgat és d’uns 50.000 euros per als dos exercicis.

 

 

Els destinataris d’aquests ajuts son els ajuntaments de la demarcació de Barcelona inclosos al Pla Infocat, que formin part d’un espai natural de la Xarxa de Parcs Naturals de Diputació de Barcelona o que tinguin redactat el PPI per part de la Diputació. L’import de l’ajut de cada municipi s’obté a partir del coeficient de la superfície forestal que disposa així com de la seva continuïtat en l’execució anual de les inversions en aquestes actuacions. En el cas de Castellar, cal tenir en compte que el 80% del seu terme és massa forestal i és, per tant, dels municipis que reben més subvenció.

 

 

Els ajuts són per l’execució d’actuacions de manteniment, consolidació i millora d’accés a la xarxa viària bàsica i subministrament de punts d’aigua que formen part de la infraestructura estratègica establerta en el Pla municipal de prevenció d'incendis forestals (PPI).

 

 

Aquest programa d’ajuts forma part de les concessions del fons de prestació “Conservació de la infraestructura estratègica de prevenció d’incendis forestals” del Catàleg 2021 del Pla de concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023. Els ajuntaments disposen fins al 30 d’abril per presentar l’acceptació de la concessió i especificar la relació de les actuacions acordades conjuntament amb representants de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) local. Així mateix, els ajuntaments han de disposar d'un Pla de Prevenció d’Incendis (PPI) redactat per la Diputació de Barcelona i aprovat o en tràmit d'aprovació pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA).

Comparteix
M'agrada
Comentaris