coll de Grua_950x634
Entorn de coll de Grua (715 m), al límit del terme municipal entre Castellar del Vallès i Matadepera / Fem Castellar
11/01/2021 Actualitat
Desactivat el Pla municipal d'emergències pel temporal de neu i vent

Poca afectació pel pas de la borrasca Filomena al municipi

 

C. D.

El temporal provocat per la borrasca Filomena, que ha causat moltes incidències arreu del país, ha tingut poca afectació a Castellar del Vallès.


Divendres 8 de gener L'Ajuntament va activar en fase d'alerta el Pla municipal d'emergències pel temporal de neu i vent que es preveia per dissabte, 9 de gener. El municipi estava preparat per a una nevada important, tal com informaven les previsions meteorològiques, però finalment "hem tingut sort", ha declarat el regidor d'Espai Públic, Pepe Leiva, que ha afegit: "Hi havia preparats diferents grups actuants: la Brigada Municipal, l'ADF, el Serna, Bombers Voluntaris i Policia Local. No hem tingut pràcticament cap incidència tret d'una petita enfarinada les primeres hores de dissabte, a la part alta de Sant Feliu i d'El Balcó".

 

Un vehicle de la Policia Local recorrent els carrers enfarinats del Racó i El Balcó

Un vehicle de la Policia Local recorrent els carrers enfarinats del Racó i El Balcó / AJUNTAMENT


El regidor també informa que per diumenge estava activat el Pla d'alerta per vent, "però va afectar sobretot al litoral".


El Pla municipal d'emergències municipal ja ha estat desactivat, malgrat això, es continuarà repartint sal en algunes zones del municipi. "Anirem tirant sal en funció de les temperatures. Ara és un moment crucial perquè baixen molt les temperatures i poden provocar gelades".Aquesta tarda-nit és previst que la Brigada Municipal torni a distribuir sal als punts de major risc, a les cotes més altes del municipi.

 

Punts nevats del municipi
La neu no va agafar al nucli urbà, però sí que ho va fer als punts més alts del municipi, concretament a l'entorn de coll de Grua (715 m), al límit del terme municipal entre Castellar del Vallès i Matadepera.
La neu també va emblanquinar el cim del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, La Mola. Alguns llocs van acumular entre 15/20cm, localment amb més gruixos, durant l'episodi de nevades pel temporal. Molts castellarencs i castellarenques van aprofitar la nevada per gaudir de la muntanya des d'una altra perspectiva.

 

Molts castellarencs i castellarenques van aprofitar per gaudir de La Mola nevada / Óscar MorenoMolts castellarencs i castellarenques van aprofitar per gaudir de La Mola nevada / Óscar Moreno

Comparteix
M'agrada
Comentaris