Una imatge dels jocs d'aigua d'aquesta setmana_617x412
Una imatge dels nous jocs d'aigua durant els primers dies després de la inauguració
21/06/2017 Actualitat
Decidim recorda que falta "una piscina d'estiu de dimensions a l'alçada del nombre d'habitants de Castellar"
El partit subratlla que els jocs d'aigua de la plaça Catalunya maltracten el patrimoni de la vila
Un cop inaugurada la zona de jocs de la plaça Catalunya, Decidim ha volgut fer públic un comunicat amb "algunes reflexions" al voltant d'aquesta actuació. D'entrada, volen rebatre l'argument que s'ha substituït una bassa amb problemes i que no tenia vida. Segons Decidim, "els problemes venen derivats d'un mal i escàs manteniment, com passa en d'altres equipaments i instal·lacions de la vila". També adverteixen que això mateix ho poden acabar patint els jocs d'aigua, tenint en compte que és una instal·lació molt més complexa que una bassa i que "suposarà un cost de manteniment més elevat que el que podia tenir el llac".

Decidim, després de constatar que hi havia moltísisma gent a la inauguració dels jocs d'aigua, també assenyala que "Castellar no té uns espais adequats per a poder-se refrescar durant l'estiu". En aquest sentit, apunten que l'ús intensiu que se'n farà d'aquests jocs d'aigua "només demostra un cop més la necessitat d'una piscina d'estiu de dimensions a l'alçada del nombre d'habitants de Castellar".

Decidim també qüestiona la ubicació d'aquets jocs d'aigua a la plaça Catalunya. "Hi havia molts espais al poble on ubicar aquests jocs, sense haver de descontextualitzar i deixar en un segon terme un conjunt escultòric singular, dels pocs que tenim al poble", sostenen per referir-se a la balena de l'escultor Joan Coderch. "A un poble hi ha d'haver de tot, i respectar, promoure i donar valor als conjunts escultòrics de la vila, no només és una obligació, és una necessitat per qualsevol Govern", diuen en el comunicat. També es pregunten que "si la cultura és maltractada pels que l'han de promocionar i defensar, què podem esperar que facin les generacions futures?".

Informe de la Generalitat
A més, la formació política, vol donar a conèixer l'informe que ha enviat la Generalitat de Catalunya amb data de 19 de juny de 2017 i que, segons diuen, dona la raó als grups i entitats que consideren que aquesta actuació no s'ajusta a la protecció que tenia aquest element patrimonial. L'inform apunta que "es considera que en eliminar l'espai d'aigua existent, es perd un dels trets compositius significatius de la plaça i perjudica la comprensió de l'escultura. A més, el projecte presentat canvia substancialment les raons de catalogació d'aquest espai públic".
Comparteix
M'agrada
Comentaris