Escultura de la balena a la plaça Catalunya
Imatge d'arxiu de l'escultura de la balena a la plaça Catalunya
28/03/2017 Actualitat
Decidim demana que s'aturin les obres de la Plaça Catalunya
"Entenem que la modificació que vol dur a terme l'Ajuntament modifica totalment aquest espai i per tant suposa una clara alteració d'aquest element catalogat", apunten
Decidim demana a l'equip de govern que aturi les obres de remodelació de la Plaça de Catalunya "fins que no es tramiti la modificació d'aquest element en el catàleg de béns a protegir". Segons un comunicat de Decidim, en la fitxa del catàleg recentment aprovat es proposa la modificació de la làmina d'aigua per millorar-ne el manteniment i la sostenibilitat, "però no parla de l'eliminació d'aquesta". La formació política recorda que en aquest llac hi ha una escultura de l'artista Joan Coderch que tal com diu la fitxa del catàleg "representa una cua de balena capturada per tres vaixells imaginaris". "Entenem que la modificació que vol dur a terme l'Ajuntament de Castellar modifica totalment aquest espai i per tant suposa una clara alteració d'aquest element catalogat", apunten i també asseguren que tot això s'ha fet "al marge de la Comissió de Patrimoni". "De què serveix el catàleg? Per què s'ha constituït una Comissió del Patrimoni?", qüestionen en el comunicat.

Per la seva banda, el regidor de Planificació, Pepe González, ha explicat que la Comissió de Patrimoni s'ha reunit tres vegades i que a la reunió del 14 de març es va tractar aquesta qüestió i ha afirmat que "Decidim tindria més informació si els seus membres assistissin alguna vegada a la Comissió". Segons González, el projecte de reforma de la plaça "s'ajusta al que diu el Catàleg i es protegeix l'ordenació de la plaça i la seva estructura". Des del punt de vista tècnic, el regidor apunta que justament amb la reforma s'opta "per una millora del manteniment i la sostenibilitat de l'espai i, a més, es restaurarà l'escultura i li donarem nova vida".
Comparteix
M'agrada
Comentaris