DSC0481_617x412
Simpatitzants i membres que han format part de Decidim Castellar - F.Muñoz
12/02/2019 Actualitat
Decidim anuncia que no es presentarà a les eleccions municipals de maig

L'espai polític va comunicar el seu comiat en una roda de premsa, ahir al vespre, a Cal Gorina

G.P

El 18 de febrer del 2015 es presentava Decidim Castellar, un espai polític format a partir de diferents sensibilitats ideològiques, com Procés Constituent, Esquerra Unida, Podem i la CUP, i liderat per l'Altraveu. A les primeres eleccions, l’alternativa d’esquerres va obtenir 4 escons –un 15% dels vots–, uns bons resultats que els situaven com a segona força, juntament amb Esquerra. Quatre anys després, però, Decidim Castellar ha anunciat que no es presentarà als comicis municipals de maig.

 

L’espai polític va anunciar la decisió dilluns al vespre, a Cal Gorina, a través de la lectura d’un comunicat, ‘Decidim diu adéu’, per part d'alguns dels membres de la formació que, rotativament, han estat regidors: Bet Tena, Jordi Uyà, Xavier Alavedra, Conxi Gracia, Ramon Permanyer i Ita Espinosa. En el text, la formació explica que el projecte es va gestar amb el “compromís de bastir una proposta de Castellar i per Castellar, d’esquerres i transformadora i sobretot al servei de la gent”. També recorda que els diners obtinguts s’han destinat a causes considerades positives per al poble.

 

En el seu comiat, Decidim Castellar va reivindicar el seu caràcter crític i les propostes dels eixos programàtics, i va recordar l’atenció incisiva que l’espai polític va mostrar respecte a la gestió de l’aigua, reclamant que “retorni a mans de l’administració pública”. D’altra banda, el manifest subratlla que “un altre dels pals de paller de Decidim” ha estat l’habitatge, així com “la lluita per la justícia social”.

 

 

“Símptomes d’esgotament”

 

Decidim Castellar assenyala el “desgast de la vida institucional” i un “gradual desencantament de l’assemblea i les persones participants” com a causes que han instat el grup a no presentar-se als pròxims comicis municipals. En aquest sentit, denuncien que la feina “topava amb les formes de fer política lligada a càrrecs i privilegis”, la qual cosa “deixa en mans de pocs la presa de decisions i la gestió de recursos de tots i totes”.

El grup municipal, a més, va admetre que una altra de les causes del desgast ha estat el procés independentista: “han sigut quatre anys especialment durs en relació a les tensions que l’eix nacional ha imposat”

 

 

“Punt i seguit”

 

La formació va desitjar que el projecte continuï tenint incidència: “seguirem expectants a com germinen moltes de les llavors que hem anat sembrant”. Per últim, va acabar recordant que, tot i que no concorrerà a les eleccions de maig, les diferents persones implicades en el projecte continuaran lligades a "l’esdevenir del poble".

 

 

 DSC0507

Diferents membres que han format part de Decidim llegeixen el text de comiat. D'esquerra a dreta: Conxi Gracia, Jordi Uyà, Bet Tena, Xavier Alavedra, Ramon Permanyer i Ita Espinosa - F.Muñoz.

Comparteix
M'agrada
Comentaris