aragones_800x534
Compareixença de Pere Aragonès aquest dimarts per anunciar l'aixecament del toc de queda diumenge, 9 de maig
04/05/2021 Actualitat
Decau el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya la mitjanit de dissabte a diumenge

Pere Aragonès, vicepresident en funcions, ha confirmat aquests canvis a la roda de premsa d'aquest migdia

Redacció

El 9 de maig acaba l'estat d'alarma i això vol dir que a la mitjanit de dissabte a diumenge el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya quedaran sense efecte. Pere Aragonès, vicepresident en funcions, ha confirmat aquests canvis a la roda de premsa d'aquest migdia, després de la reunió del Consell Executiu. Ha assegurat que l'aixecament de les restriccions és possible gràcies "a les dades epidemiològiques analitzades i d'acord amb el ritme bon ritme de vacunació".

Per tant, a partir de diumenge es recuperarà la mobilitat d'entrada i sortida de Catalunya i la lliure mobilitat durant la nit sense haver de justificar els desplaçaments. Malgrat tot, Aragonès ha recordat que es seguiran mantenint mesures de contenció del coronavirus i que si en el futur la situació empitjora "no descartem cap mesura addicional per poder controlar la pandèmia".


Més enllà d'aquestes dues restriccions que s'aixequen, la voluntat del Departament de Salut és mantenir la resta de mesures contra la pandèmia, com són la limitació d'aforaments en determinats àmbits o el màxim de sis persones en les reunions socials. Per això, es demana a la ciutadania adaptar l'activitat social per reduir els contagis.


El vicepresident en funcions també ha defensat durant la roda de premsa que de moment no és necessària cap modificació legislativa urgent per poder adoptar les mesures que es considerin oportunes, algunes de les quals ha recordat que, de tota manera, hauran de ser avalades pels tribunals.

Comparteix
M'agrada
Comentaris