8219_617x412
Jaume Padrós oferirà una conferència a l’Auditori dimarts que ve. || R.RAMOS
04/10/2021 Actualitat
Un curs ple d'actualitat, cultura i ciència

El president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, inaugurarà dimarts les sessions de L’Aula d’Extensió Universitària de Castellar

Rocío Gómez

L’Aula d’Extensió Universitària reprèn la marxa després de dos anys de pandèmia que han transformat el funcionament de les sessions però no l’esperit de l’entitat. “Hem intentat resistir i persistir en la defensa de la cultura, hem continuat fent activitats, per no deixar-nos vèncer pel virus. Per exemple, ara enregistrem totes les conferències de L’Aula i les hem penjat a la nostra web perquè els socis que no s’atreveixen a venir a l’Auditori puguin seguir la programació”, explica Anton Carbonell, president de L’Aula. Arran del confinament i les constants modificacions d’aforament, l’entitat ha decidit garantir l’accessibilitat als continguts per als seus socis, que formen part del col·lectiu de risc.


Enguany, el curs comença dimarts que ve amb la conferència del president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós i Selma, doctor en medicina i especialista en medicina familiar, amb la ponència Temps de pandèmia, temps de canvi. Serà a l’Auditori Miquel Pont d'El Mirador a les 18 hores. “Tractarem de veure, per part d’una persona entesa, quins canvis ens esperen en la societat i el món per la pandèmia”, detalla. El primer trimestre de L’Aula arriba farcit de continguts diversos: actualitat, història, salut i ciència, cinema i música. “Estarem molt pendents de l’actualitat per veure aquelles temàtiques que ens porten a una reflexió crítica de la realitat”, afegeix.

 

En aquest sentit, tot i que es mantindran els ponents més mediàtics, l’entitat cercarà veus expertes per oferir una panoràmica acurada sobre cada qüestió. Per exemple, de bracet amb la pròxima edició de la mostra de cinema BRAM!, el 9 de novembre visitarà L’Aula la directora de cinema, i presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Judith Colell i Pallarès, amb la conferència El Cinema a Catalunya i la situació de les dones dins el sector. El 30 de novembre el periodista i director del programa 30 minuts de TV3, Eduard Sanjuan i Alonso, passarà per l’Auditori Miquel Pont amb la xerrada 30 anys de la caiguda del mur de Berlin. “Parlarà de la caiguda Mur de Berlín,  però també dels innombrables murs que hi ha en el món en aquests moments”.  


Finalment, una altra de les apostes de L’Aula serà el cicle Audicions Íntimes, que dirigeix i presenta Xavier Chavarria i Talarn, i el monogràfic, que aquest primer trimestre es dedicarà a la figura de la cantant Maria Callas. Concretament, en el marc de les Audicions Íntimes de l’Auditori el 21 d’octubre actuarà el jove pianista Marco Mezquida, i el 18 de novembre Duo Pyrophorus, format pels guitarristes cubans Ali Arango i Josué Fonseca. 

 

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris