muntatge 1_1440x961
David Jaén munta un taller mecànic i Albert Herrero canvia les oficines de l'empresa de Sabadell a Castellar Cedida
27/05/2020 Actualitat
Amb la crisi, noves oportunitats de negoci

Alguns professionals han hagut de canviar d’activitat i d’altres han reduït les seves instal·lacions pel teletreball

Jordi Rius

La crisi sanitària provocada pel coronavirus ha fet que l’activitat econòmica hagi quedat molt tocada. Molt treballadors estan patint un ERTO o d’altres han començat a teletreballar. I d’aquest període també han sorgit noves oportunitats de negoci o nous plantejaments tenint en compte la nova realitat del teletreball. que afirmen els experts que ha arribat per quedar-se i ser una alternativa al treball presencial.

El David Jaén és el responsable del bar de l’Institut Castellar. Amb el centre tancat des del març, ha donat forma a una idea que li barrinava pel cap, obrir el seu propi negoci, un taller mecànic en un local de 300 metres quadrats al carrer Solsonès del Pla de la Bruguera, que obrirà les portes la setmana que ve. “A l’haver-hi aquesta crisi no em puc esperar, no sabem quan començarem amb els alumnes. Per estar aturat i esperar a veure què passava, em vaig decidir tirar-me a la piscina”, admet Jaén.

Quan torni a obrir el centre, Jaén es planteja combinar les dues activitats i si cal “agafar una persona per treballar al bar”. Al taller multimarca, batejat com a David Automoció, hi farà tot tipus de serveis tret de planxa i pintura que encarregarà a algú altre perquè ho faci.

Jaén no comença de zero ja que abans de fer-se amb el bar de l’institut ja treballava com a mecànic i espera “comptar amb els clients que confien en mi i que ja tenia”.

DE SABADELL A CASTELLAR

Vallès Forwarding, una empresa familiar fundada el 1993 en Sabadell, està enllestint aquests dies la que serà la seva nova seu, al carrer Major de Castellar. L’empresa, que es dedica a la logística de mercaderies per via aèria, marítima o terrestre a més d’assessoria en comerç internacional, va començar amb l’esclat de la pandèmia a introduir el teletreball i això ha portat a Vallès Forwarding a treballar en unes instal·lacions més reduïdes.

Albert Herrero, import manager de l’empresa, explica que “passarem d’una oficina amb set persones al carrer Sant Joan de Sabadell a una més reduïda amb tres persones al carrer Major de Castellar i laresta de treballadors faran teletreball” . Amb l’esclat de la Covid-19, “hem vist que a alguna gent els va bé fer teletreball”.

L’empresa, que no ha deixat de treballar en cap moment perquè és un servei essencial, ha notat que el transport aeri ha quedat aturat  “perquè tots els avions estan aparcats a l’aeroport de Terol” , assenyala Herrero , però que, en canvi, els transports “per vaixell i per carretera estan funcionant més bé que mai”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris