consejos chimenea_1440x961
Llar de foc amb la llenya cremant
03/02/2023 Actualitat
Crida per abocar bé les cendres de llar de foc al contenidor

L’objectiu és que el veïnat tingui cura a l’hora d’abocar les cendres de les llars de foc i les estufes de llenya als contenidors de rebuig, ja que en algunes ocasions no estan totalment apagades

Redacció

Davant els accidents que han tingut lloc els darrers dies que han acabat amb sis contenidors cremats en diferents punts del municipi, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania que en aquesta època de l’any fa ús de les llars de foc als seus domicilis.  L’objectiu és que el veïnat tingui cura a l’hora d’abocar les cendres de les llars de foc i les estufes de llenya als contenidors de rebuig, ja que en algunes ocasions no estan totalment apagades. 


És per això que es recomana deixar-les reposar un parell de dies abans de llençar-les, i assegurar-se després que ja no fan caliu i que, per tant, no cremen en somort. En el mateix sentit, es demana que es tingui en compte posar-les sempre en una bossa, i abocar-les als contenidors de rebuig. 


Si les cendres estan enceses s’inicia un procés de combustió que pot durar hores però que culmina amb l’incendi del contenidor amb el consegüent perill de propagació als vehicles i edificis adjacents.  La reposició de contenidors té un cost unitari que supera els 1.000 euros. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris