consell _950x634
Trobada telemàtica del Consell d'Infants i Adolescents durant el confinament - CONSELL INFANTS
09/07/2020 Actualitat
El Consell d'Infants i el d'Adolescents enquesten 203 estudiants de primària i secundària

El 64% dels joves que han participat a la mostra asseguren que s'han trobat còmodes durant el confinament, mentre que un 20,69% afirma haver sentit angoixa durant la pandèmia

Redacció

Les emocions de benestar són les que han predominat entre els nois i noies de 6 a 16 anys durant el període de confinament, segons indiquen els resultats de l'enquesta que el Consell d'Infants i el Consell d'Adolescents van plantejar entre el 20 de maig i el 5 de juny per recollir els sentiments i les opinions dels infants i els joves. En total, han estat 203 els nois i noies que han respost les preguntes, que s'adreçaven a tots els i les estudiants de 1r de Primària a 4t d'ESO.

 

D'una banda, destaca el fet que el 66% dels joves enquestats s'han sentit acompanyats o molt acompanyats aquestes setmanes, i el 64% han declarat haver-se sentit còmodes o molt còmodes a casa. Tot i això, cal assenyalar que el 31,53% s'han sentit avorrits o molt avorrits, el 29,55% han estat estressats o molt estressats, el 20,69% s'han trobat angoixats o molt angoixats i el 17,17% han manifestat haver estat tristos o molt tristos.

 

Pel que fa als aspectes positius del confinament, els nois i noies han respost majoritàriament que el millor ha estat passar temps amb la família, així com també tenir temps per jugar o per dedicar-lo al que els agrada i a aprendre coses noves. Per contra, els aspectes negatius que han remarcat són trobar a faltar els amics i altres persones de la família, com els avis i àvies, no poder anar a l'escola i la sensació d'avorriment.

 

Altres preguntes plantejades a l'enquesta tenien a veure amb la relació dels joves amb les persones adultes. En aquest sentit, la majoria ha coincidit a reconèixer haver-se sentit escoltat i tingut en compte pels pares i mares, però alhora estan en desacord amb les decisions de les persones adultes, perquè no les entenen, les troben estranyes o no les comparteixen. Quant al futur, els infants i joves declaren de manera majoritària no tenir incerteses, dubtes o preocupacions, però els que sí que en tenen temen l'evolució de la pandèmia i estan preocupats pel seu futur acadèmic.

 

Finalment, l'enquesta els han permès fer propostes perquè Castellar del Vallès sigui un poble més agradable després de la pandèmia. Entre d'altres, plantegen la col·locació de més arbres, porteries i cistelles, carrils bici, la millora de la neteja, l'arranjament de voreres i la cura dels espais naturals, la realització d'activitats a la natura o la creació d'espais de lleure i trobada per als adolescents.

Comparteix
M'agrada
Comentaris