17/04/2021 Actualitat
El confinament comarcal s'allarga fins el 26 d'abril

L'objectiu de la pròrroga és consolidar la tendència a la baixa tant dels contagis com de l’ocupació a les unitats de cures intensives dels hospitals 

Redacció

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, va anunciar divendres que el Govern ha decidit prorrogar set dies més les mesures actuals per frenar la propagació de la pandèmia contra la Covid-19, entre elles el confinament per comarques. Ramentol va explicar que s’allarga fins al dia 26 d’abril per consolidar i estabilitzar aquesta corba de pressió assistencial a les unitats de crítics de Catalunya, que a hores d’ara està als 500 pacients ingressats, així com el nombre de contagis.

Des de la generalitat, també s'ha observat que els indicadors no s'han disparat després de Setmana Santa gràcies a la resposta de la ciutadania. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va posar en valor una vegada més el compliment de les resolucions del Procicat per part del gran gruix de la ciutadania, ja que un cop analitzades les dades de la Setmana Santa no s’ha disparat la corba, com hi havia el risc que passés. Els Mossos d'Esquadra, aquest cap de setmana i durant tota la setmana establiran dispositius en zones on estan detectant persones que fan festes multitudinàries incomplint les mesures vigents. També es desplegarà un dispositiu de seguretat al voltant dels parcs naturals per evitar aglomeracions i sancionar aquelles persones que incompleixen les actuals mesures de confinament comarcal.
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris