08 01_617x412
Inauguració de la mostra fotogràfica sobre Pakistan, dimecres passat, a la Sala d’Actes d’El Mirador  || R.Gómez
11/11/2019 Actualitat
Conferència sobre la violència de gènere al Pakistan

Joan Vilardebó, de Viatge i Més, Lleure Solidari també abordarà la situació del col·lectiu trans ‘Khusra’ aquest dimecres a la Sala d’Actes d’El Mirador

Redacció

La Sala d’Actes d’El Mirador acollirà aquest dimecres la conferència Pakistan, història i present. Violència de gènere i Khusra.  Serà a partir de les 20 hores, i s’emmarca en la mostra fotogràfica d’Emilio Morenatti i Marta Ramoneda que s'exhibeix a la Sala d’Exposicions de l’equipament municipal, una iniciativa que han organitzat La Pedra Fina i Viatges i Més, Lleure Solidari.

 

Justament, Joan Vilardebó, impulsor del projecte Viatges i Més, Lleure Solidari, serà l’encarregat de conduir la ponència que té per objectiu “contextualitzar l’exposició, i entendre, si és que es pot, perquè passa. És important eixamplar l’òptica i pensar en altres horitzons. Situacions semblants de violència masclista les tenim a tocar de casa”. Els organitzadors remarquen que tant l’activitat d’aquest dimecres com l’exposició, que es podrà visitar fins al 3 de desembre,  s’afegeixen a la programació d’actes reivindicatius amb motiu del 25-N, el Dia Internacional Contra la Violència Masclista.

 

Val a dir que la mostra narra la història de diverses dones pakistaneses que han estat atacades amb àcid, i també la situació del col·lectiu transgènere ‘khusra’ al país. El treball d’ambdós fotoperiodistes va rebre el premi Fotopres de “la Caixa” el 2009.

Comparteix
M'agrada
Comentaris