Concentració contra la sentència d'inhabilitació del president Torra, als Jardins del Palau Tolrà - R.G.
Concentració contra la sentència d'inhabilitació del president Torra, als Jardins del Palau Tolrà - R.G.
28/09/2020 Actualitat
Concentració contra la inhabilitació de Torra

Més d'un centenar de persones participa en la mobilització convocada pel CDR de Castellar als Jardins del Palau Tolrà per expressar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem

Més d'un centenar de persones s'ha manifestat el vespre de dilluns, al punt de les 20 hores, davant de l'Ajuntament, als Jardins del Palau Tolrà, per mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que inhabilitarà el president de la Generalitat, Quim Torra. El Tribunal Suprem ha ratificat aquest dilluns la sentència del TSJC, fet que ha desencadenat una allau de reaccions per part dels principals líders polítics però també de les entitats i col·lectius que donen suport al procés sobiranista. En el cas de Castellar, CDR i la secció local de l'ANC han liderat la convocatòria que, com han demanat els organitzadors, s'ha desenvolupat seguint les principals mesures d'autoprotecció per evitar contagis de Covid-19: distància de seguretat i mascareta.

 

Així, Jordi Fusté i Bea Garcia han estat els encarregats de llegir els manifestos que ANC i CDR han elaborat per expressar públicament la seva posició envers la sentència. Quant al manifest de l'ANC, l'entitat ha titllat la sentència de "vergonyosa" i ha criticat l'Estat Espanyol que asseguren que "continua la seva persistent i innoble repressió contra Catalunya, les seves institucions i els seus ciutadans, com ha fet al llarg de la història". Ara bé, des de l'Assemblea també s'han mostrat crítics amb les institucions i partits polítics catalans que "no han sabut trobar encara el camí conjunt i solidari de lluita per culminar l'objectiu tan viu en la nostra societat mobilitzada", i que fins i tot "acaten la injustícia".

 

En aquest sentit, l'ANC lamenta la resposta a la sentència del govern "sense la participació de la CUP ni de les entitats civils" perquè sostenen que "és un acord decebedor que perpetua l'autonomisme i gira l'esquena a la primera institució de Catalunya, que mereixia més que això". De fet, el col·lectiu sobiranista crida a la unitat del moviment independentista perquè asseveren que "l'única via possible d'avançar en la resolució del conflicte i assolir l'alliberament nacional és compartir i acordar el camí de futur assumint les discrepàncies internes".
 

En la línia de l'ANC, el CDR de Castellar també ha criticat amb duresa la inhabilitació de Torra "per mantenir una pancarta a favor dels presos polítics al Palau de la Generalitat". "Declarem que a Espanya la justícia s'ha convertit en una justícia de merda, que ni de lluny respecta els drets i les llibertats d'una democràcia", han expressat. "Mostrem en el nostre desacord amb la sentència que se suma a la judicialització del conflicte polític que pateix Catalunya i tants milers de catalans", han afegit. El CDR també ha recordat la resta d'encausats, condemnats i exiliats arran del judici de l'1-O i han reclamat "els drets de manifestació, d'expressió, lliure associació, i de dissidència política que se'ns han arrabassat".


Finalment, tant CDR com ANC han convidat la ciutadania a sumar-se a les mobilitzacions contra la sentència d'inhabilitació a Torra, però sempre amb una actitud "pacífica".

Comparteix
M'agrada
Comentaris