Campanya Vacunació FOTO_1440x961
16/10/2020 Actualitat
Comença la campanya de vacunació contra la grip a Castellar

És previst que a la vila s’administrin 1.300 dosis  

Cristina Domene

El Casal de Gent Gran de la plaça Major ha reobert avui les portes, però no per acollir l’activitat social de sempre, sinó per posar vacunes contra la grip. La campanya va començar ahir, 15 d’octubre, i s’allarga fins al 30. La vacunació de la grip cobra enguany més rellevància amb l’actual context del nou coronavirus SARS-CoV-2 i de la malaltia que causa, la COVID-19. Vacunar-se de la grip és la millor estratègia de prevenció, juntament amb altres eines que hem de seguir emprant: la distància de seguretat, la higiene de mans i l’ús de mascareta. La vacuna contra la grip redueix les hospitalitzacions i la mortalitat a les persones amb més risc de malaltia greu, així com redueix la càrrega assistencial sobre el sistema de salut. “Aquest any és molt importat la vacunació. Com els símptomes són molts semblants als del Coronavirus esperem que la gent no agafi la grip, perquè agafar les dues patologies és molt més greu i les conseqüències poden ser molt importants”, ha manifestat la infermera del CAP Castellar, Mercè López, una de les professionals que aquest matí ha estat vacunant a l’equipament.

 

Catalunya ha comprat 230.000 vacunes més que l’any passat per incrementar les cobertures vacunals. A Castellar, la xifra prevista és de 1.300 dosis. L’any passat va destacar la millora de la cobertura de vacunació de les dones embarassades (que va passar del 29,2% a un 34,8%), i la dels professionals sanitaris (que va passar del 28% al 31%). No obstant això, enguany reforça la captació de les persones de 60 anys o més i en el personal sanitari i sociosanitari, així com les persones amb altres condicions de risc, entre els quals s’inclouen aquest any les persones amb hipertensió. Per últim, entre els grups prioritaris a vacunar, també s’inclouen enguany els professionals sociosanitaris i de serveis essencials, les persones que cuiden a persones de grups de risc i les que realitzen serveis essencials per a la comunitat, com ara els docents.

 

Per tot plegat, la intenció per a aquesta temporada és assolir o superar cobertures de vacunació del 75% en gent gran (preferentment a partir dels 65 anys) i en el personal sanitari i sociosanitari, així com superar el 60% en dones embarassades i en persones amb condicions de risc. De fet, aquestes fites estan d’acord amb l’establert per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Comissió Europea.

 

L’Anna és una de les castellarenques que ha passat aquest matí per la improvisada consulta instal·lada al casal de la plaça Major. “Vaig agafar cita a través d’Internet, a “Programació de visites”  i avui me l’he posada perquè estic embarassada i vull evitar tenir la grip i poder confondre-la amb el coronavirus. Espero no agafar cap de les dues coses”.

 

El Manuel, en aquest cas, major de 60 anys, també forma part d’un dels col·lectius recomanats. “Ha estat molt fàcil. El meu fill em va agafar hora per internet, i avui he arribat aquí, m’han posat gel a l’entrada, m’han pres la temperatura i de seguida m’han posat la vacuna sense haver d’esperar i sense fer-me mal”.

 

El Sebastián i l’Antonio, tots dos jubilats, encara no s’han posat la vacuna, però ja tenen cita per la propera setmana. “Nosaltres hem fet la gestió a través de la Creu Roja, que estan ajudant a sol·licitar hora, sobretot per a la gent que no domina tant la tecnologia”.

 

 

Cal insistir en el fet que enguany és molt important programar la vacunació. Es pot fer a través de la web de ‘Programació visita’, contactant amb la Creu Roja o trucant al telèfon 937284444.

 

La campanya d’enguany, titulada ‘#Capfred’ posa èmfasi en la prevenció de la grip i de les altres malalties d’hivern, en un moment en què la pandèmia per COVID-19 encara la fa més important.

Comparteix
M'agrada
Comentaris