6Q2A1653_617x412
Al DUDI de 2018, una trentena d'infants de l'esplai Xiribec per reflexionar sobre el dret al lleure / Arxiu Quim Pascual
19/11/2020 Actualitat
Colònies i Esplai Xiribec celebra el Dia Universal dels Drets dels Infants amb dues activitats

L’entitat organitzarà una gimcana oberta a tots els infants de la vila centrada en la salut emocional

Cristina Domene

El Dia Universal dels Drets dels Infants es commemora arreu del món el dia 20 de novembre. Per celebrar aquesta efemèride, Colònies i Esplai Xiribec ha organitzat dues activitats centrades en les emocions dels infants. “És cert que a la declaració universal no hi ha cap dret específic sobre l'educació i la salut emocional, però hi trobem diferents punts en què es fa referència a la importància d'aprendre a gestionar les emocions i que els infants rebin l'acompanyament per part dels adults. Creiem que la salut emocional és un tema important I més en aquest context de pandèmia”, assegura la responsable de l'entitat, Anna Parera.

 

D’una banda, dissabte 21 de novembre, han previst una acció virtual, per part de les monitores i monitors, mitjançant les xarxes socials de l’entitat. D’altra banda, dissabte 28 de novembre, organitzaran una gimcana pels membres de Colònies i Esplai Xiribec, però que també estarà oberta a la participació de tots els nens i nenes i joves de Castellar, seguint el relat d'un conte i unes proves relacionades. La voluntat és poder fer la gimcana de manera presencial i viure-la de manera conjunta amb els nois i noies que hi vulguin participar. Si finalment la celebració es pot fer de manera presencial perquè ja estiguin autoritzades les activitats d’educació en el lleure, el punt de trobada serà la plaça Francesc Macià a les 4 de la tarda. L’activitat es farà per grups d’edat, que aniran seguint un recorregut per diverses places del municipi. En cas que finalment no es pogués realitzar l’activitat de manera presencial, hi ha prevista una alternativa per tal que cada infant pugui fer la gimcana amb la seva família i/o amics/amigues.

 

Per poder participar en l'activitat, caldrà omplir aquest formulari. Hi ha temps per inscriure’s fins al mateix dissabte 28 de novembre.

Comparteix
M'agrada
Comentaris