04 coca_1440x961
La Pastisseria Andreví ofereix coques de diferents gustos i mides / C. Domene
21/06/2024 Actualitat
Coca de Sant Joan, el dolç que recorda el sol

Pocs dies abans de la revetlla, les comandes a les pastisseries no s’aturen

Cristina Domene

La coca de Sant Joan és el símbol més dolç de les festes del solstici d’estiu. La seva forma evoca el sol, al qual es rendeix culte en aquesta celebració d’origen pagà. Pocs dies abans de la revetlla, les comandes a les pastisseries no s’aturen. “Esperem que les vendes siguin similars a les de l’any passat. Les vendes van molt relacionades en funció de com caigui la revetlla i enguany és en diumenge i dilluns festiu, i això propicia que la gent marxi tres dies fora”. Això és un desavantatge pels productes naturals, com els que ofereix la Pastisseria Andreví: “Si és entre setmana, en el nostre cas, ajuda a les vendes, perquè la gent treballa durant el dia i després passen a recollir la coca per a celebrar la revetlla a la nit. En canvi, en aquest cas, si la gent marxa divendres o dissabte probablement compren allà on van, perquè el nostre producte és fresc, natural, de curta durada. No els puc recomanar comprar-la divendres per consumir-la diumenge”, explica el responsable Marc Andreví.


De crema, de pinyons, de llardons... són les clàssiques i les més demanades, però la pastisseria castellarenca sempre ofereix coques actualitzades, com la de mascarpone o Nutella. “Són les mateixes, però hem fet alguna modificació per millorar-les, com la coca de full amb Nutella, que l’any passat tenia dos pisos i aquest any és farcida i per sobre porta un pintat cruixent d’avellana. I la de mascarpones és igual, amb brioix i la glaça per sobre per assemblar-se als croissants. Agraden, però no és la que més es ven”.


A més, la Pastisseria Andreví ofereix diferents mides, per facilitar la compra a famílies reduïdes o per poder optar per més d’una i tastar-ne diferents gustos. “Fem tres mides, petites per a 2 persones, mitjanes per a 4 o 5 i grans per a 8 o 10. De les petites en fem les més senzilletes. Les de crema, les de fruita, les de llardons... Jo, per exemple, si són una colla de vuit sempre recomano que agafin dues de mitjanes i diferents”.


El dia fort de feina per als pastissers és el mateix 23, abans de la revetlla, quan el despertador sonarà a les 2 de la matinada i els forns no s’aturaran fins a tenir totes les comandes enllestides, ja entrada la tarda. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris