terrassa mercat_1440x961
La terrassa del bar del Mercat en una imatge d'arxiu
23/11/2020 Actualitat
Clients amb comptagotes

Bars i restaurants tornen a obrir les portes després de 37 dies

Jordi Rius/ Cristina Domene

Els bars i restaurants de Castellar han pogut tornar a atendre els seus clients als seus establiments després de 37 dies on només podien servir menjar per emportar o fer el servei a domicili. La primera fase de pla de reobertura estipula que les terrasses poden estar obertes al 100% i l'interior al 30% del seu aforament. Poden obrir de 6 del matí dins a les 21.30 h, tot i que inicialment s'havia dit que només podien obrir de les 18 h i fins a les 21.30 hores els establiments que servien sopars. El pla del Procicat estableix que les taules han de respectar una distància de dos metres, amb un màxim de quatre comensals per taula, excepte si es tracta d'un grup bombolla. El servei de comandes a domicili es manté fins a les 23 hores i la recollida al local fins a les 22 hores. Aquesta arrencada "ha estat una mica fluixa", admet Jordi Roca, del Calissó d'en Roca. En el seu cas, l'establiment pot tenir quatre taules obertes a l'interior i totes les places de la terrassa. Precisament, com que en un principi l'establiment només podia obrir fins a les 18 h, mantindrà de moment aquest horari. 

La Nuria, de l'Stewart, comentava que "tenim algunes reserves, però a l'interior només podem tenir quatre o cinc taules". També es queixava que "hem tingut molts dies tancats el negocis i veurem si ens podem sortir". De la mateixa opinió és Mari Carmen Valero, de La Jijonenca, que reconeix que "la cosa està complicada, no perquè la gent no respongui, sinó perquè hi ha molt poca ajuda per part de les administracions". En aquest sentit, Valero es queixa que "hem hagut de fer tots els pagaments iguals d'aigua, llum, lloguer, llicència de terrassa i a més ens han pujat la quota d'autònoms". Valero té la confiança de "poder continuar amb el negoci".

Comparteix
M'agrada
Comentaris