A7309352 6_1440x961
Clara Sorolla, música emergent i estudiant de Matemàtiques a la UAB Quim Pascual
09/04/2021 Actualitat
Clara Sorolla: "Les meves cançons estan molt arrelades a les meves emocions"

La música i les matemàtiques són les seves passions. Arran del confinament, es va obrir un canal d’IG @caosmusical per compartir versions i les seves primeres cançons, com ‘Valenta’, que ha inspirat el mural feminista de Les Carnera

 

Rocío Gómez

· Et vam descobrir el 8M, arran del mural feminista de Les Carnera. Com arribes al projecte?
M’ha fet molt feliç participar-hi. Les Carnera es van posar en contacte amb mi fa uns mesos, durant el confinament, i amb altres joves artistes i creadores de Castellar. Els vaig enviar un vídeo presentant-me, explicant què feia. Acabava de penjar la meva primera cançó pròpia a les xarxes socials, i em va semblar que seria una bona manera d’arribar a més gent.  Més tard van contactar amb mi per participar en el 8M amb una cançó. 

 

· I aquí neix la cançó ‘Valenta’, que ha inspirat el mural de la carretera de Sentmenat. De què tracta?
Del mite d’Apol·lo i Dafne, però donant-li la volta. Quan era petita estava obsessionada amb la mitologia grega i romana, i aquesta història no tenia gaire sentit per a mi. Apol·lo s’enamora... bé, més aviat s’obsessiona amb la nimfa Dafne, però ella no el correspon. Aleshores la persegueix per tot arreu, i Dafne, fruit de la desesperació, demana que l’alliberin i la converteixen en llorer. La converteixen en un arbre, com si fos un objecte, i perd tota la seva llibertat per un conflicte en què no té res a veure. Vaig pensar que estaria bé fer una cançó en què ella trenqués el mite, deixés de ser un arbre i recuperés tota la seva llibertat per ser la dona que vol ser. La cançó busca la sororitat. 

 

· Això de fer una cançó en una tarda t’ha passat més vegades?
Sí, moltes. Tinc idees i ho he de fer en el moment. O si no ho gravo, i li dono una volta més tard.

 

· El teu idil·li amb la música comença amb el teatre musical. 
Vaig començar a Espaiart. Des de sempre m’ha agradat el teatre, i primer vaig estudiar teatre musical. M’encantava cantar, i em passava tot el dia fent-ho. Després vaig començar a estudiar guitarra i combo modern a Artcàdia per tenir eines per fer la meva pròpia música.

 

· Ara tens un canal de YouTube i d’Instagram, on penges cançons, que vas obrir durant el confinament.
Sí, @caosmusical. La paraula caos sempre m’ha agradat molt, soc una mica desendreçada. Pot semblar que és nou, perquè ho penjo ara, però ho he fet moltes vegades. Els meus amics i amigues m’han donat suport. Hi ha moltes persones que m’han dit que se senten reconfortades i que empatitzen amb les emocions i el missatge que intento transmetre.

 

· Hi has penjat cançons originals autoproduïdes. Et planteges buscar estudi i discogràfica?  
De moment és tot molt casolà. Pensa que per buscar una bona acústica vaig gravar al lavabo de la casa dels pares. Al confinament no tenia molts recursos, així que vaig fer servir algunes bases i vaig començar a editar. Últimament, he fet una mica d’inversió per tenir material més professional i tocar tots els instruments. Tinc una cançó gravada que sortirà aviat. Vaig fer la guitarra, el baix i les veus, i el meu amic Òscar Pérez ha tocat la bateria. El videoclip està en procés. Estic molt contenta de créixer musicalment. Les meves cançons estan molt arrelades a les meves emocions.  

 

· Cap a on va el teu projecte musical? Et veus dedicant-hi?   
No sé si m’ho arribaré a plantejar com una feina, em fa una mica de por.  El meu únic objectiu és seguir fent cançons, provar coses noves. La música per a mi és terapèutica. Expresses emocions que amb paraules i prou no es poden expressar. Alice Phoebe Lou m’ha inspirat molt. 

 

· Vas presentar una temporada el concurs  QKK de Ràdio Castellar. Què recordes d’aquella etapa?

Va ser una experiència molt positiva. M’ho vaig passar molt bé parlant per la ràdio. Tinc molts bons records d’aquella època.

 

· Tot i el teu vessant artístic, estàs estudiant una carrera científica. Ho tenies clar?   
Sí, estudio Matemàtiques Computacionals i Analítica de Dades a la UAB. La música i les mates són les meves dues passions. Tinc el cor dividit. Soc al segon any, tot i que hem trepitjat poc campus per la pandèmia.  M’agradaria dedicar-me al tractament de dades, però encara ho haig de reflexionar. Em queda molt camí. 

 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Empàtica


Un defecte que no pots dominar?
Soc molt xerraire


Una científica que admiris?
Katherine Johnson


Quin plat t’agrada més?
Els espaguetis


Una sèrie?
‘Anne with an e’


Un llibre?
Poesia completa d’Orides Fontela


Una cançó?
‘Breezeblocks’, d’Alt J


Un viatge per fer?
La volta al món 


Una ciutat?
Istanbul


Un racó de Castellar?
L’esplai Xiribec 


Un somni?
Gaudir dels petits plaers de la vida 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris