Aquesta tardor, els fongs creixen generosament a la comarca gràcies a les pluges
La temporada boletaire d’aquest 2018 és prolífica. Va començar amb bon peu, a l’agost, a les zones més altes del país, i va seguir al prelitoral i litoral, i a la plana. És cert que hi va haver un parell de setmanes d’incertesa, quan la pluja era tan generosa que faia malvé el bolet tot just néixer, però les temperatures i les ullades de sol han afavorit una segona tongada de bolets, al costat de casa. I cada dia, nombrosos boletaires omplen cistells de rovellons, llenegues negres i blanques, fredolics, rossinyols, trompetes de la mort, camagrocs, becs de perdiu, llengua de bou, entre d’altres varietats. Un goig. I si la meteorologia no fa la guitza, sembla que la temporada encara s’allargarà unes setmanes més. Enguany, el plaer de collir força bolets no és a mans només d’uns pocs, i experts, sinó a l’abast de tothom, també dels que en som aficionats, dels pacients i dels impacients. La bona temporada boletaire ens farà, de ben segur, treure la pols a més d’un llibre de receptes de ‘Cuina del bolet’ i acabarem, com ja és costum, amb el bolet al plat.