08 espaisaludable_617x412
En Ramon, la Conxita, la Montserrat i l’Agustí (d’esquerra a dreta) reflexionen amb la doctora Llobet (amb bata) sobre salut
11/06/2019 Actualitat
Cinc anys de l’Espai Saludable

Els articles sobre salut publicats a L’Actual pretenen fer salut fora de les consultes mèdiques

Cristina Domene

La iniciativa ‘Espai Saludable’ és una de les moltes propostes que s’han engegat des de l’Àrea Bàsica de Salut de Castellar, en col·laboració amb L’Actual, per fer i promoure la salut fora de les consultes. Durant 4 anys, el setmanari castellarenc ha publicat una trentena d’articles, escrits per la doctora Laura Llobet, amb la intenció de promocionar hàbits saludables fora del CAP i poder arribar a molta més gent. S’han tractat temes molt diversos que, a través d’un llenguatge entenedor i no acadèmic, oferien qüestions d’actualitat. Pastilles per dormir, la ansietat, al·lèrgies, la mort, la celiaquia o la grip són només alguns exemples d’una llarga llista de malalties o hàbits que s’han tractat en aquest espai. 


Aquesta experiència conjunta, però, arriba a la seva fi i ho fa, mai millor dit, amb una molt bona salut. “Estic contenta de com ha anat, el treball en xarxa és imprescindible per assolir bons resultats i quan hi ha bones intencions des de totes les parts implicades és un luxe, la veritat. Castellar és saludable en tots els sentits”, ha dit la metgessa del CAP Castellar i encarregada de l’Espai Saludable, Laura Llobet. 


El retorn dels ciutadans ha estat molt positiu. Segons dades de L’Actual.cat, els articles tenen una mitjana de 500 lectures en format digital, més la tirada de l’espai en paper, que és de 5.500 exemplars setmanals. “A la consulta la gent em comentava els temes dels articles. Algunes persones m’han dit que només de llegir-lo els tranquil·litzava. Fa uns dies una noia va venir a la consulta només per donar-me les gràcies de l’escrit titulat ‘Que ningú t’enganyi. L’alcohol mai millorarà la teva vida’. Em deia que després de llegir-ho s’havia adonat que necessitava ajuda”.  

Alguns ciutadans han estat assidus a aquests articles saludables. Com la Conxita. “M’agraden perquè els articles no són gens punitius. No et sents malament, tot el contrari, et dóna una sèrie de pautes i consells, que pots seguir per estar més saludable”. L’Agustí recorda especialment el de la grip: “Perquè ens recomanava no col·lapsar les urgències”. Per al Ramon és un espai molt útil i pràctic. “I s’han de destacar dues coses, el què s’explica, que són coses molt interessant, i com s’expliquen, perquè la Laura ho fa d’una manera molt didàctica i és una doctora molt empàtica”.  “La doctora m’ha encertat tots els remeis, estic molt contenta”, conclou la Montserrat.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris