01 A7 2342 5_1440x961
Imatge d'arxiu de l'interior del restaurant Frutos, en una imatge de l'any passat. || Q. Pascual
22/11/2021 Actualitat
El CatSalut avança que s’imposarà el certificat Covid en interiors

A banda de fer-ho imprescindible en locals d'hostaleria i lleure nocturn, es podria ampliar a d'altres activitats inteiors com teatres, cinemes o concerts

En declaracions a TV3, la directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, ha avançat que  el certificat Covid s'ampliarà dimarts a l'hostaleria un cop ho aprovi el consell de Govern de la Generalitat. L’objectiu és intentar evitar una sisena onada de la pandèmia com la que ja estan vivint altres països europeus. A més, Craywinckel ha advertit que "la Covid té una contagiositat altíssima i s'encomana sobretot en espais tancats. Entrem en un període que la majoria d'activitats seran en espais tancats, i les mesures de prevenció han caigut en el moment que hem tingut molta població vacunada". Per tant, la directora del CatSalut és partidària de fer-lo obligatori en tots els espais tancats on s'acumula molta gent, fins i tot teatres i cinemes. Països com França ja ho han adoptat i és una mesura que, a banda, de prevenir possibles contagis pot estimular la vacunació de persones que encara ho han fet.

 

Pel que fa als contagis a Castellar, continua la línia ascendent de la setmana passada i s’acumulen 11 contagis entre els dies 12 i 18 de novembre. Això suposa que la incidència acumulada a 14 dies continua pujant (ara és de 77,6 punts) i el risc de rebrot continua alt (ara 155, quan a finals d’octubre el risc de rebrot era baix i estava per sota de 100). La situació general a Catalunya és pitjor perquè el risc de rebrot ja s’enfila als 200 punts, xifra inèdita des de mitjans d’agost. L’increment de contagis també s’està notant als ingressos hospitalaris: a Catalunya ara hi ha 470 ingressats per la Covid -102 a UCI-, un centenar més que a principis d’aquest novembre.

Comparteix
M'agrada
Comentaris