WhatsApp Image 2021 01 19 at 12.51.44_1440x961
Victoria Hernández és estudiant de 1r de Batxillerat Científic de l'INS Castellar - CEDIDA
19/01/2021 Actualitat
La castellarenca Victoria Hernández, seleccionada per a Bojos per la Ciència

L'estudiant de l'INS Castellar participarà en el programa de recerca sobre Biomedicina de la Fundació Catalunya La Pedrera i l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona
 

R.Gómez

L'estudiant de 1r de Batxillerat de l'INS Castellar, Victoria Hernández, ha estat seleccionada per participar en el prestigiós programa de recerca i joves talents, Bojos per la Ciència, de la Fundació Catalunya La Pedrera. Concretament, se sumarà a partir de dissabte que ve a l'equip d'estudiants que acompanyarà durant dos semestres l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) i la Universitat de Barcelona, en una investigació relacionada amb el càncer. "Quan em vaig assabentar, el primer que vaig fer és trucar la meva mare. Em fa moltíssima il·lusió participar-hi, i sé que els meus pares estan molt orgullosos. Ha estat un procés molt difícil i molt intens", explica la castellarenca.

 


De fet, moltes candidatures es queden pel camí. L'INS Castellar va proposar diversos estudiants, però només Hernández va arribar al final de procés de selecció. "Havies de presentar el teu expedient acadèmic, cartes de presentació en anglès, i altres documents, abans d'arribar a les entrevistes finals, també en anglès. Em van preguntar per qüestions relacionades amb la medicina, molt tècniques, però vaig sortir-me prou bé" reconeix. A punt de fer-ne 17 a l'abril, l'estudiant assegura que des de ben petita tenia clar que volia dedicar-se a la medicina. "És vocacional. Des que tinc memòria he volgut ser metgessa, i si fos possible, cirurgiana".

 

A partir de dissabte començarà amb les classes teòriques – i causa de la Covid-19 telemàtiques – que s'impartiran des de l'IRB, i en les pròximes setmanes es programaran les sessions pràctiques a la universitat. "La medicina és la meva passió. Estic segura que serà una experiència molt enriquidora per al meu desenvolupament personal. Encara no hem començat, però amb la resta d'estudiants del projecte de Biomedicina, ens relacionen amb videotrucades. És una altra manera de fer contactes", constata.

 

A banda del programa de Biomedicina, Bojos per la Ciència també ofereix altres projectes per a joves talents en l'àmbit de la Supercomputació, Ciències de la Terra, Economia, Noves Tecnologies, Matemàtiques, Química, Economia, Física, Bioquímica o Nutrició. L'objectiu d'aquesta iniciativa és estimular i fomentar les vocacions científiques i tecnològiques dels estudiants de 1r i 2n de Batxillerat a través de cursos impartits per investigadors en centres de recerca de referència de Catalunya. "D'aquesta manera poden experimentar com es treballa en un centre de recerca internacional, fet que els permetrà guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d'avantguarda, així com posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica o tecnològica que hagin escollit. També aprendran a presentar i comunicar la ciència, tot fomentant el rigor i l'esperit crític que requereix la recerca", concreten des de l'organització.

Comparteix
M'agrada
Comentaris