vacuna pistes_1440x961
Vacunació a la pista coberta d'atletisme de Sabadell, un espai on també s'estan vacunant els majors de 40 anys de Castellar del Vallès
09/06/2021 Actualitat
Castellar voreja el 50% de la població major de 16 anys amb una primera vacuna

Més de 10.100 persones de la vila ja tenen algun tipus d'immunitat mentre el risc de rebrot retrocedeix a moderat, el més baix del que portem d'any

Bones notícies per a Castellar en la seva lluita per combatre la pandèmia de Covid-19. Aquesta setmana ja s’han superat les 10.100 persones amb una primera vacuna, xifra que suposa que el 50% dels majors de 16 anys que viuen a  Castellar ja gaudeixen d’algun tipus d’immunitat contra el virus. L’increment de la velocitat de vacunació també coincideixen amb les dades més positives de contagis del que es porta de 2021. En concret, el risc de rebrot ha retrocedit fins a llindars moderats i s’acosta a risc baix amb 63 punts.


El mes de juny ha arrencat amb el nombre de contagis per Covid-19 a la baixa, en concret, entre el 30 de maig i el 5 de juny es van confirmar 8 casos, la incidència més baixa a set dies des del passat febrer. La incidència a 14 dies és en aquests moments de 98 casos per 100.000 habitants i la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) ha baixat a 0,63, fet que indica que cada contagiat ara mateix està encomanant la malaltia a menys d’una persona, principal referència per mantenir l’epidèmia sota control.


Mentre els contagis van en retrocés, les xifres de vacunació continuen avançant amb l’objectiu d’arribar al 70% d’habitants vacunats, percentatge que suposaria ja la immunitat col·lectiva. Mentre les persones entre 40 i 49 anys ja comencen a demanar cita, Sabadell acaba d’estrenar aquesta setmana un dels punts més massius de vacunació de Catalunya i el més gran de la regió sanitària nord, la de Castellar, la pista coberta d’atletisme. De 8 del matí a 20 hores, aquest espai vol ser el principal motor de vacunació de l’àrea d’influència castellarenca en uns moments cabdals en la lluita contra la pandèmia. La previsió és vacunar cada setmana més de 40.000 persones en aquest espai. En l’estrena del punt de vacunació, dimarts passat, la gerent de la regió sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, va proposar “que tothom s’animi a vacunar-se”.


Testimoni castellarenc
Alguns castellarencs ja han començat a fer servir aquest punt de vacunació. És el cas d’Antonio Carpio, veí de 47 anys, que juntament amb la seva dona van passar per les pistes dimarts. “Si hagués de posar una puntuació, els hi donaria un 10. L’accés és molt ràpid i hi ha molta facilitat per aparcar al costat de les pistes. De seguida t’atenen i vam tenir la sensació que no estava massificat perquè és molt gran”, detalla Carpio. El castellarenc encoratja la població a vacunar-se: “Tot està molt ben organtizat i la gent que s’animi a vacunar-se que estigui tranqui·la, hi ha molts professionals al servei de les persones”.


A Castellar ja hi ha unes més de 10.100 persones amb una primera dosi ja posada i més de 5.000 amb la segona dosi. Això vol dir que més d’un 22% de la població de Castellar ja té les dues vacunes posades, el que s’anomena la pauta completa.  Una de les dades més destacades de la setmana és que un 20,8% de les persones entre 45 i 49 anys s’ha posat ja una primera vacuna.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris