gener 21_800x534
Evolució de la tendència del risc de rebrot a Castellar amb les darreres dades de gener || Generalitat
12/01/2021 Actualitat
Castellar suma prop de 70 contagis en una setmana i el risc de rebrot es dispara

L'alcalde de la vila, Ignasi Giménez, alerta que la "tercera onada de la pandèmia ja està aquí". També ha informat que el pròxim dia 14 s'haurà completat la primera dosi de la vacuna a les cinc residències de la vila

L’arrencada de l’any sembla que està coincidint amb una tercera onada de la pandèmia que aquesta segona setmana de gener ja s'està desplegant amb virulència a la gran majoria de municipis de Catalunya. Segons el departament de Salut, el risc de rebrot s’ha enfilat a Castellar als 714 punts (índex de creixement potencial de la pandèmia), molt per sobre dels 500 punts que, segons es va plantejar des de les autoritats sanitàries, havia de permetre celebrar el Nadal. Justament aquest increment de contactes no habituals de les festes torna a disparar els contagis: a Castellar s’ha passat d’una vintena setmanal a una setantena i, segons ha explicat aquest dimarts l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, la previsió és que “aniran en augment”. 

 

Aquesta setmana, Castellar també ha superat el mig centenar de morts atribuïdes directament a la Covid-19 i ja són 52 les víctimes de la Covid-19 a la vila i el total de casos positius des de l’inici de la pandèmia és de 1.099. Una altra dada preocupant és que més del 8% de les proves realitzades són positius, dada que ens acosta a la transmissiócomunitària segons els criteris de l'OMS.

 

“La tercera onada ja està aquí i el més preocupant és que els hospitals comencen a tenir una situació límit, amb un nivell d’ocupació de llits superior al 87% i amb un increment de persones a les UCI del 82%”, ha detallat Giménez, el qual també ha informat que l’hospital de referència de la vila, El Taulí, ja està “desprogramant el 20% de l’activitat no ordinària, bàsicament operacions”. L’alcalde també ha tornar a demanar a la població molta precaució i ha recordat que continua vigent el confinament municipal no només de cap de setmana.

 

S’espera que aquest dijous, les autoritats sanitàries revisin les mesures en vigor imposades des del 7 fins el 17 de gener que van promoure el confinament municipal, van restringir l’activitat hostalera i van tancar gimnasos, entre d’altres restriccions.

 

L’altra cara de la moneda és que ja s’està completant la vacunació a les residències de la vila. “El proper dia 14 de gener tots els usuaris i treballadores ja hauran rebut la primera dosi”, ha informat l’alcalde. Es tracta d’un volum total d’unes 300 persones.

Comparteix
M'agrada
Comentaris