covid 26 octubre_950x634
Evolució de la tendència del risc de rebrot a Castellar del Vallès on s'aprecia que els positius s'han disparat des del 10 d'octubre || Generalitat de Catalunya
26/10/2020 Actualitat
Castellar suma 108 contagis per Covid-19 en la darrera setmana

Amb un empitjorament generalitzat del número de contagis a tot el país, Castellar del Vallès també està vivint en els darrers dies un creixement exponencial de casos positius de Coronavirus. Segons les darreres dades del Departament de Sanitat, Castellar té un risc molt alt de contagi (de 997.42) amb 108 casos diagnosticats els últims 7 dies i 152 casos els últims 14 dies. Aquestes xifres suposen una incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.0000 habitants  de 603, la més alta que amb diferència que s’ha tingut en aquesta segona onada de la pandèmia. També ha transcendit que hi ha un brot en una residència de la vila on hi ha declarats 19 contagis.

 

La situació és ara mateix molt complexa ja que la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment és de 1.65 (l’epidèmia es considera que creix si aquesta taxa està per sobre d’1) De moment, en aquesta segona onada de la pandèmia s’ha produït una defunció com a conseqüència del coronavirus a principis d’octubre i en aquests moments hi ha quatre castellarencs ingressats al Parc Taulí.

 

A nivell global, des que es va declarar la pandèmia el març passat, Castellar ja acumula 607 contagis confirmats per les autoritats sanitàries.

Comparteix
M'agrada
Comentaris