foc llamp bombers_1440x961
Divendres es van produir dos incendis per caiguda de llamps, un a Can Bages i un altre a Can Font / Bombers Voluntaris
01/08/2022 Actualitat
Castellar registra 23 l/m2 en la tempesta de divendres

Es van produir dos incendis per caiguda de llamps, un a Can Bages i un altre a Can Font

 

L'agost comença tranquil climatològicament parlant. Després d'onades de calor quasi encavalcades, plans alfa activats per risc molt alt d'incendis i forts ruixats aquesta setmana es preveu més estable. Des del Parc de Bombers Voluntaris de Castellar, el seu cap, Oriol Garcia, manifesta que, de moment, no tenen activats cap pla per risc d'incendi o per risc de pluja. "Es preveuen uns dies més tranquils, la pluja de divendres ha ajudat una mica a abaixar temperatures i remullar la massa forestal, però si les temperatures continuen elevades i no torna a ploure aviat, en unes setmanes estarem en les mateixes condicions que fa 15 dies". Garcia atribueix la inestabilitat al canvi climàtic: "És el que fa que passem d'un extrem a l'altre. Un dia sortides per incendi i un altre per acumulació d'aigua". I és que divendres, en molt poc temps, en va caure molta. Es van registrar 23 l/m2 a Castellar. Una pluja necessària, però que va causar algunes incidències a la vila.

D'una banda, dos incendis per caiguda de llamps, un a Can Bages i un altre a Can Font, que van ser sufocats pels Bombers Voluntaris i per la pluja mateixa. "També van fer serveis per incidències d'acumulació d'aigua al carrer Retir i al carrer Dr. Rovira. "Ens van avisar perquè retiréssim aigua d'un pàrquing i d'un pati. Això és habitual quan plou molt en poc temps i els embornals no poden engolir tota l'aigua. A més vam haver de retirar o de posar bé tapes de clavegueram de diversos carrers". A les actuacions també van col·laborar el Serna i la Policia Local de Castellar.


A més, es va registrar una incidència al clavegueram per l'aixecada de l'asfalt al c. 11 de Setembre amb av. Sant Esteve que va fer que s'hagués de tallar al trànsit en aquesta segona via, que encara continua tallada. Es preveu que avui dilluns es treballi en la reparació.

Comparteix
M'agrada
Comentaris