Imatge d'arxiu d'unes vistes dels boscos dels voltants de Castellar_617x412
Imatge d'arxiu d'unes vistes dels boscos dels voltants de Castellar - Q.P.
24/03/2023 Actualitat
Castellar passa al nivell 2 del Pla Alfa del perill d’incendi forestal

El dèficit de pluges situa les àrees regionals de Barcelona, Tarragona i Terres de l’Ebre en nivell de perill alt o molt alt

Els mesos sense pluges rellevants han portat el Cos d’Agents Rurals a incloure en el nivell 2 del Pla Alfa les àrees regionals de Barcelona, Tarragona i Terres de l’Ebre. Per tant, el Vallès Occidental té ara un perill alt d’incendi. De fet, el nivell 3 és el considerat perill molt alt o extrem i, per tant, la situació s’ha anat complicat en les darreres setmanes. Aquesta setmana els Bombers Voluntaris alertaven que la campanya d'estiu es pot complicar si no plou.

 

L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives. A partir dels nivells 2 i 3, també l'activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals).

 

En els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3), es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris