font_1440x961
La font ornamental de la plaça Major no brolla des del març passat i la gespa que l'envolta no es pot mantenir
21/11/2023 Actualitat
Castellar entra en fase de preemergència per sequera com la majoria de municipis de Barcelona

El Govern de la Generalitat ha decretat aquesta fase intermèdia de restriccions que rebaixa la limitació del consum d'aigua per habitant i dia a 210 litres

El govern de la Generalitat ha decretat la fase de preemergència a la zona de les comarques barcelonines que depenen de la xarxa del Ter-Llobregat, el Vallès Occidental inclòs. Segons ha aprovat el Consell de Govern aquest dimarts, s’amplien les restriccions d’aigua implantades des que es va entrar en la fase d’excepcionalitat ara fa vuit mesos. La reiterada falta de pluges ha fet que els embassaments de les conques internes estiguin en mínims històrics.

 

La fase de preemergència implicarà com a principal mesura la limitació del consum màxim d’aigua a 210 litres per habitant i dia (ara la restricció està situada en els 230 litres per habitant i dia). En paral·lel s’aplicaran prohibicions com regar zones verdes i jardins públic i privats (amb l’excepció d’espais on es practiqui esport federat com els camps de futbol), es prohibeix omplir piscines d’ús privat així com fonts ornamentals. També queda prohibit netejar carrers i paviments o clavegueram amb aigua potable i es permet regar els arbres per gota a gota o regadores per a la seva estricta supervivència.

 

En el cas de Castellar, des que es va entrar en la fase d’excepció, l’Ajuntament va activar un comitè d’actuació contra la sequera que, entre d’altres mesures, ha millorat l’accés a l’aigua de pous que estaven localitzats però en desús o regenerada procedent de la depuradora on s’ha instal·lat un hidrant.

 

Malgrat les mesures d’estalvi, es dona gairebé per segur que cap el Nadal, el govern podria decretar la fase d’emergència que implicarà encara més restriccions i més contundents perquè la situació dels embassaments és preocupant. David Mascort, conseller d'Acció Climàtica, ha explicat aquest dimarts que és “imprescindible que tots plegats, tot el país, ens posem a treballar de forma conjunta, com fem tantes vegades amb tants reptes, i estalviar el màxim d'aigua possible per allargar l'entrada d'emergència”

Comparteix
M'agrada
Comentaris