bona 02_617x412
Trobada entre Ignasi Giménez i Joan Solà, alcaldes de Castellar i Sant Llorenç, respectivament - R.G.
11/10/2019 Actualitat
Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall sumen esforços

Ignasi Giménez i Joan Solà, els alcaldes dels dos municipis vallesans, han mantingut una trobada per elaborar un full de ruta de col·laboració en àmbits com la mobilitat, l’ensenyament o el medi ambient  

R.Gómez

Sumar esforços i reivindicar conjuntament. Aquest ha estat l’eix vertebrador de la trobada al Palau Tolrà que han mantingut la tarda de divendres Ignasi Giménez i Joan Solà, alcaldes de Castellar i de Sant Llorenç Savall, respectivament. La reunió, la primera entre Giménez i Solà – en el seu primer mandat com a alcalde de Sant Llorenç després de les eleccions municipals del maig passat – ha comptat amb la participació dels regidors llorençans, Emiliano Osuna i Èlia Rovira, i del 1r Tinent d’Alcalde castellarenc, Joan Creus. Entre altres propostes, els alcaldes han posat damunt la taula qüestions d’interès compartit en l’àmbit de la mobilitat, transport públic, i educació, tenint en compte que els infants d’ambdós municipis comparteixen l’oferta formativa de secundària als centres escolars de Castellar.

 

Un altre dels punts estratègics del full de ruta que s’ha teixit al Palau Tolrà és el fet que els dos municipis siguin porta d’entrada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac. “Hem de ser capaços de cercar aliances per tal de poder potenciar aquest accés al parc natural a través de Castellar i també de Sant Llorenç”, explica Giménez. “Tenim interessos comuns i compartits, i hem de treballar conjuntament  davant d’altres administracions, especialment davant de la Diputació de Barcelona, per tal de poder aconseguir que aquest sigui un dels pols de creixement econòmic, social i mediambiental dels dos municipis”, afegeix l’alcalde de Castellar.

 

Val a dir que, com en el cas de la trobada d’aquest matí al Consell Comarcal entre el  conseller d’Interior, Miquel Buch, i els alcaldes i alcaldesses de la comarca, Giménez i Savall han tornat a posar l’accent en la necessitat de reforçar  el servei de Mossos d’Esquadra al Vallès Occidental amb més efectius. “En el cas de Castellar el 90% d’actuacions en matèria de seguretat ciutadana les està realitzant la Policia Local. En el cas de Sant Llorenç, encara és més greu perquè no tenen Policia Local, tenen vigilants. Existeix una bona col·laboració amb Mossos d’Esquadra però és evident la manca d’efectius”, detalla l’alcalde.

 

Finalment, l’alcalde de Sant Llorenç, Joan Solà ha valorat positivament l’apropament de postures. “Som el municipi petit i ens va bé anar de la mà de municipis més grans”, reconeix Solà. A tall d’exemple, en l’àmbit de la mobilitat, l’alcalde llorençà ha detallat que el municipi té necessitats urgents com “autobusos llançadora que puguin arribar a Castellar”, o més freqüència de pas del transport públic. En aquest sentit, Giménez ha anunciat que tenen previst visitar conjuntament la Diputació de Barcelona per tractar qüestions relacionades amb el Medi Ambient i els parcs naturals, i també una reunió amb el Director General de Mobilitat, per expressar les reivindicacions dels dos municipis veïns.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris