IMG 2577_1440x961
Francesca Clusellas, a l’exterior de la masia de Can Pèlags, on hi viu des del 2006.|| GUILLEM BARCELÓ
07/02/2024 Actualitat
Can Pèlags serà un hotel boutique

La propietària de la masia, Francesca Clusellas, i els seus fills han constituït una societat per explotar-lo

Jordi Rius

A partir de gener de 2025, la masia de Can Pèlags es convertirà en un hotel rural amb encant, un hotel boutique, és a dir un establiment que es caracteritza per tenir poques habitacions -en tindrà quatre- ,  una bona ubicació i una acurada atenció al client. Per això, la propietària de la masia, Francesca Clusellas, ha creat juntament amb els seus sis fills la societat Can Pèlags S.L. amb la intenció de reconvertir l’espai en un hotel. 
“Una de les meves obsessions era pensar què seria d’aquesta casa quan ja morís”, constata Clusellas, que reconeix que inicialment no tenia el propòsit de viure a la masia i ja hi resideix des de fa divuit anys. “Cap dels meus hereus vindria a viure aquí i llavors em va venir la idea que per conservar el patrimoni havia de fer alguna cosa que es mantingués en el temps”, assegura la Francesca. I és per això que va néixer la idea d’hotel boutique, ja que la masia té “un encant  especial, una història en aquest poble”.


Tot i que Clusellas admet que és la propietària de la masia, “en realitat és de Castellar i soc com una tenedora i haig d’intentar per conservar-lo com a bé cultural que és”.


L’esperit del nou establiment és cuidar fins a l’últim detall tot l’espai i l’atenció al client. Per exemple, les habitacions comptaran amb llençols de 400 fils egipcis, sillons antics  restaurats i retapissats. Totes les habitacions seran semblants quant a estil, encara que cadascuna estarà pintada amb diferents colors - gris, blau, verd llimona i turquesa- amb llits d’1,60 metres, amb capçals fets a mida. Per portar a terme la transformació de l’hotel , “comptem amb un gran equip de treball, amb industrials del poble i una dissenyadora d’interiors i una altra tèxtil” .


Entre els clients que espera comptar Can Pèlags “hi ha potser gent que ve de pas o que vulgui venir a descansar perquè aquí no hi ha cap soroll i hi ha molta tranquil·litat”, adverteix Clusellas. L’estada es complementarà amb un esmorzar  “amb productes del poble i que serà molt complet”. Per més endavant, es vol pintar per fora l’edifici del Ranxo - proper a la masia- i que també és propietat de Clusellas.

Comparteix
M'agrada
Comentaris