A7 2383_950x634
Darrers retocs als LED del Joan Cortiella dimecres en presència dels responsables municipals i de la Unió Esportiva.  Quim Pascual
16/01/2020 Actualitat
El camp de futbol municipal ja disposa d’enllumenat LED

També s’han asfaltat carrers a Can Carner i s’ ha ampliat el pàrquing de la plaça Fàbrica Nova

Redacció

La Regidoria d’Espai Públic i Manteniment ha finalitzat recentment diferents actuacions de millora a la via pública. D’una banda, ha ampliat de 50 a 60 places la zona d’aparcament situada a la plaça de la Fàbrica Nova. D’altra banda, ha renovat l’asfalt i la senyalització viària a diferents punts del carrer de Barcelona: entre l’avinguda de Sant Esteve i el carrer de Catalunya i en un segon tram a les cruïlles amb els carrers dels Pedrissos i Jaume I.


Aquestes actuacions es completen amb una campanya d’asfaltatge que s’està duent a terme al polígon industrial de Can Carner, concretament en diferents trams dels carrers de la Terra Alta, de Salvador Espriu i del Priorat. D’altra banda, a principis d’aquest mes de gener ha quedat finalitzada l’obra de renovació del tram urbà de la carretera de Sabadell entre els carrers del Doctor Pujol i dels Pedrissos. L’actuació ha suposat una millora dels espais d’aparcament, de manera que els vehicles ja poden estacionar en condicions sense afectar el trànsit de la calçada. La intervenció també ha servit per fer-hi millores en el clavegueram i l’enllumenat públic.

 

Aparcament de la plaça de la Fàbrica Nova

Aparcament de la plaça de la Fàbrica Nova


L’Ajuntament de Castellar del Vallès estalviarà cada any més d’11,5 tones de de CO2 amb la substitució de l’enllumenat del camp de futbol Joan Cortiella – Can Serrador per un altre de tecnologia led, cosa que s’ha dut a terme recentment. La inversió també suposarà per al consistori un estalvi econòmic anual de més de 5.000 euros i de 32.400 kilowats per hora en el consum elèctric. En total, s’han instal·lat 19 làmpades led, que tenen una durada calculada d’uns 33 anys i que funcionaran 1.500 hores a l’any aproximadament. El seu cost ha estat de 41.800 euros, que l’Ajuntament amortitzarà en vuit anys amb l’estalvi de la factura elèctrica. Tal com va avançar en el seu dia la regidora d’Economia i Serveis Generals de Castellar, Yolanda Rivera, l’actuació s’ha sufragat amb el préstec a 10 anys que el consistori va subscriure el desembre de 2019 amb el BBVA i la Diputació de Barcelona per un valor de 350.000 euros i que servirà per finançar inversions en dependències municipals, escoles i instal·lacions esportives per millorar-ne l’eficiència energètica.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris