WhatsApp Image 2019 12 13 at 09.25.02 (1)_617x412
Un operari municipal i un bomber retiren un cartell al carrer Passeig pel perill de la ventada.
13/12/2019 Actualitat
Els Bombers Voluntaris han dut a terme una vintena de serveis amb motiu de la llevantada

La majoria d'incidències estaven relacionades amb elements inestables a les façanes i les teulades, i arbrat caigut a la via pública

Redacció

Aquest divendres el telèfon d'emergències del 112 no ha deixat de sonar. Els Bombers Voluntaris de Castellar treballen a ple rendiment des de primera hora del matí per les fortes ratxes de vent que han originat incidències a diversos punts del municipi. De fet, per tal d'abordar la situació, coordinar els efectius d'emergències i evitar el col·lapse que es va viure a la vila durant la ventada de 2014, s'ha activat el Pla d'Emergències Municipal. En paraules del cap del Parc de Bombers Voluntaris, Cisco Altarriba, "tot i que s'han produït diverses incidències simultàniament, s'han pogut atendre. L'episodi de vent no ha estat, ni de bon tros, de la intensitat de fa cinc anys".


Segons han concretat els Bombers Voluntaris, durant la jornada, han retirat diversos elements de la via pública com ara diversos arbres que han caigut al carrer de la Castellassa d'El Racó o al camí del Sabater Vell. Un altre arbre caigut, en aquest cas, a l'Aire-Sol D, ha originat una fuita de gas que també han atès els bombers.
 

D'altra banda, els efectius del parc de Castellar, han dut a terme tasques de prevenció i de revisió, per exemple, a la coberta de l'escola El Sol i la Lluna i a la teulada l'escola Emili Carles-Tolrà, i d'altres elements inestables com ara rajoles i teules a punt de caure als carrers Dr. Pujol i Barcelona. A més, els bombers també han revisat i han retirat, si ha estat necessari, tanques a punt de caure per les fortes ratxes de vent, als carrers Solsonès, Rosselló, Irlanda i Retir.
 

Val a dir que els ADF de Castellar també s'han sumat al dispositiu d'emergències amb serveis a Sant Feliu i l'Aire-Sol, fonamentalment per retirar arbres, i també per quedar-se com a efectius de guàrdia a les urbanitzacions per atendre de manera ràpida i efectiva les incidències que puguin sorgir.


ES DESACTIVA EL PLA VENCAT
Protecció Civil ha desactivat aquesta tarda el VENCAT, el Pla Especial per Risc de Ventades, que a hores d'ara, està en fase de prealerta. A l'àrea metropolitana, les ratxes de vent han superat els 100 km/h. El servei d'emergències 112 ha rebut prop d'un miler de trucades per incidències relacionades amb el vent.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris