IMG 20220920 172951_1440x961
Olga Fuentes, propietària actual, i Quico Rubio, que va ser-ho entre el 2004 i el 2018, al local amb una foto de quan va obrir El Celleret. || J. RIUS
23/09/2022 Actualitat
Una bodega amb molta solera

El Celleret de Castellar, a l’avinguda Sant Esteve,  compleix 25 anys d’atenció ininterrompuda al públic venent vins i caves i oferint esmorzars de forquilla

Jordi Rius

Familiaritat, tracte cordial i directe. Aquestes són algunes de les singularitats d’El Celleret de Castellar, a l’avinguda Sant Esteve, 49, que avui compleix 25 anys. Es tracta d’un establiment que va engegar Maria Àngels Moix el 1997, que va traspassar el 2004 a Quico Rubio i que des del 2018 està en mans d’Olga Fuentes. “Mai en aquests 25 anys la bodega ha estat tancada ni un dia”, explica Fuentes.  Rubio es va fer càrrec del negoci, després que “afluixés la feina a Molcasa” i “com que la meva mare i els pares de la meva dona venien a la bodega a comprar vi van comentar que s’ho volien traspassar. Vam fer números, vaig plegar d’allà i vaig venir cap a la bodega”. Fuentes estava a l’atur i també era clienta del celler i es va fer càrrec del negoci després que Rubio fes evident el seu desig de traspassar el negoci.


El local compta amb més de 400 referències de vi, cava i licor i  21 botes per servir vi a granel, amb moscatell, mistela fins a Priorat, Penedès, Gandesa, Terra Alta, Ribera de Duero i Alella, Montilla, xerès i  vinagre. “Sembla que ara s’hagin posat de moda les coses a granel i també hi ha molta joventut que ve a la bodega”, constata Fuentes. L’establiment també està especialitzat a fer barreges de vi i així s’explica en una pissarra de l’aparador on es pot llegir  les diferents barreges, però sense revelar quins vins es mesclen. Així, podem demanar un vi de la casa, un de la inversa, o el de l’Antonio, dels caçadors de Moià, de la Dolors, d’en Falgueras o al gust.  “A les barreges els hem posat el nom de les persones que ens en demanen, però no posem de què es tracta ni el preu perquè els clients trobin el ganxo i entrin a la botiga a preguntar de què són”, explica Fuentes.


A part de celler, el local té unes taules a l’interior i una petita terrassa a l’exterior per fer esmorzars de forquilla. El Celleret de Castellar es promociona als aparadors com el paradís de les truites i és que cada dia s’hi poden esmorzar fins a 20 classes de truita, a més de cansalada, salsitxes i diferents entrepans. Dissabte, els esmorzars de forquilla són més elaborats i inclouen capipota, esqueixada, fricandó de vedella, galtes o peus de porc, conill amb allada i fins i tot algun suggeriment que pot fer el client durant la setmana per tenir-lo a punt el dissabte. Diumenge no hi ha esmorzars, però sí que hi ha vermuts amb una oferta a 12 euros per a dues begudes –no cal que sigui vermut– més quatre platets d’aperitiu.


I la gran carta de l’establiment és el propi local. “Molts clients ens diuen que no canviem res, que volen mantenir l’essència de la bodega, que se l’han fet tota una mica seva”, apunta Fuentes, que afegeix que “a molta gent li agrada venir i veure les fotos antigues que hi tenim penjades”. A les taules de la botiga s’hi acostumen a reunir i a coincidir diferents colles a esmorzar els dissabtes, tot en un ambient molt familiar. “Potser un dia et trobaves que venia una persona que aquell dia complia anys, portava un pastís i el repartia entre tots i obríem una o dues ampolles de cava”, assegura Rubio. “Entre tots es coneixen i potser estan asseguts en diferents taules, però és com una família”, explica Fuentes. A més de la clientela autòctona, també ve al local gent de Sabadell o de Sentmenat atreta per la singularitat del celler i la seva oferta gastronòmica d’esmorzar de forquilla i de vermuts els diumenges. “Potser és gent que deixen els fills a entrenar, venen aquí, esmorzen i se’n tornen al pavelló a veure el partit”, diu Fuentes. També venen a esmorzar entre setmana molts paletes que estan treballant en obres del voltant.


L’establiment obsequiarà els clients aquest divendres, dissabte i diumenge amb una copa de cava per a festejar que ha arribat als 25 anys.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris