WhatsApp Image 2022 11 16 at 11.47.39_1440x961
Núria Santander,Míriam Movilla, Xavi Àlvarez i Sergi Alberola, durant la tertúlia sobre ioga a Ràdio Castellar - C.L.
18/11/2022 Actualitat
Els beneficis del ioga en l'àmbit de la salut mental

Suport Castellar promou un espai sobre aquesta disciplina a Ràdio Castellar, amb Núria Santander, responsable del centre Karuna, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

Rocío Gómez

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que té lloc el 10 d’octubre, l’entitat Suport Castellar SM ha organitzat durant tot el mes d’octubre i de novembre diversos tallers i xerrades, i propostes com el festival SOM Salut Mental, que va tenir lloc el cap de setmana passat a l’Auditori.


Concretament, l’entitat va tancar la programació d’actes amb un espai a Ràdio Castellar. Es va tractar d’un debat sobre els beneficis del ioga per a la salut mental. Van participar en el programa especial - que està disponible a l’espai de podcast de lactual.cat, en format de ràdio i de vídeo - la coordinadora de Suport Castellar, Míriam Movilla, la fundadora del centre de ioga Karuna, Núria Santander, i els usuaris Sergi Alberola i Xavi Álvarez. “Connecta’t i cuida de la teva salut mental. El ioga ens ajuda a connectar-nos amb nosaltres mateixos, amb els altres. El ioga és autocura”, va dir Movilla com a punt de partida de la conversa. Una afirmació compartida per Núria Santander, que fa una dècada que col·labora amb Suport Castellar, i que fa cinc anys va obrir el centre Karuna a Castellar. Santander va explicar que la seva primera experiència amb el ioga, la relaxació i la meditació, va ser arran d’un problema de salut del seu pare, que va començar a practicar-lo per prescripció mèdica. El va acompanyar en la descoberta d’aquesta disciplina, i després d’anys d’alumna i d’entrar en contacte amb un mestre de l’Índia, va fer el pas a la instrucció. Un altre dels mestres que la va inspirar va ser Ramiro Calle. “Més que un mestre és un amic. M’ha ajudat a aprofundir en les tècniques psicofísiques del ioga”, va reconèixer. Santander, per petició de la resta de la taula, va parlar dels orígens del ioga a l’Índia, i de la mateixa paraula, “que significa unió, la unió del cos i l’esperit, però va molt més enllà”.


En el cas de Míriam Movilla, de Suport Castellar, recorda que va començar a practicar ioga després de ser mare, i que concebia aquella  estona com “un moment per cuidar el cos, per dedicar-se a ella mateixa”. “No m’imagino la meva vida sense la pràctica del ioga, no és només l’hora que estàs a classe sinó que el ioga és present tot el dia, a cada minut”, va subratllar.


Tant Xavi Álvarez com Sergi Alberola van coincidir que el ioga, a banda de millorar la flexibilitat i relaxar els músculs, els aporta equilibri i ordre. “És com si sortís d’un balneari. T’ajuda a ordenar d’una manera més fàcil les coses. És benestar, satisfacció, com màgia”, va assegurar Alberola. En aquesta línia, Xavi Álvarez va explicar que el ioga és “terapèutic, em dona l’equilibri entre el cos i la ment”. I la instructora Núria Santander va afegir en el debat radiofònic que hi ha gent que només es queda amb la part més física, amb les tècniques de respiració i meditació, i els estiraments, però que la pràctica del ioga és transversal.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris